• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Retraite Paus en Curie beëindigd

Eind deze morgen zijn de Paus, de kardinalen en ander curie-personeel teruggekeerd in het Vaticaan na hun retraite, deze week, in het ‘Casa del Divin Maestro” (Huis van de Goddelijke Meester) van de paters Paulijnen in Albano, even buiten Rome. De Paus nam alvorens te vertrekken het woord om iedereen te bedanken, in het bijzonder de retraite-predikant Mgr. Angelo De Donatis, een Romeinse pastoor, voor “het goede zaad” van het Woord van God, dat deze dagen gezaaid was.

We danken de Heer voor het zaad en voor de regen die Hij ons zal zenden, maar we danken de Heer ook voor de zaaier, want u was de zaaier en u weet hoe u dat moet doen. U hebt dit zaad uitgestrooid zonder te weten, of zonder u te realiseren of te doen alsof (de Paus lacht) dat het ons markeert, dat het naar het centrum gaat, een spoor achter laat. De Heer zal de regen sturen en het zaad zal groeien… en vrucht dragen.”

De Paus vroeg zoals gebruikelijk om gebed voor deze “vereniging van gelovigen” (de Paus lacht opnieuw), wij zijn allemaal zondaars maar we hebben allemaal de wil om Jezus nog nabijer te volgen, zonder de hoop te verliezen,maar ook zonder het gevoel voor humor te verliezen”.

De komende vrijdagen zullen de Paus en leden van de Curie de meditaties van pater Cantalamessa bijwonen in het kader van de Veertigdagentijd.

News.va / rknieuws.net

Publicatiedatum: 14 maart 2014
Laatst bewerkt: 14 maart 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test