• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus en leden Romeinse Curie op retraite in Ariccia

rkk.nl - 9 maart 2014 – Paus Franciscus gaat vanmiddag op deze eerste zondag van de Veertigdagentijd op retraite. Niet in Rome, maar in Ariccia, een locatie tussen het Meer van Albano en het Meer van Nemi, op zo’n 28 km afstand van Vaticaanstad.

Curie
Franciscus stapt om 16.00 uur bij de Paulus VI Audiëntiezaal op de bus. Leden van de Romeinse Curie die met hem meewillen zijn welkom, maar ze moeten de onkosten wel zelf betalen. De retraite vindt plaats in 'Casa Divin Maestro’. Dit bezinningscentrum in Arricia beschikt over 120 slaapkamers. Het beheer is in handen van de Paulijnse Familie, een katholieke gemeenschap bestaande uit vijf religieuze congregaties en vier lekeninstituten.

Parochiepriester
De geestelijke oefeningen tijdens de vastenretraite waaraan de Paus deelneemt, worden dit jaar gegeven door de parochiepriester mgr. Angelo De Donatis, pastoor van de Romeinse parochie San Marco Evangelista al Campidoglio. Ook is hij geestelijk leidsman van menig clericus en seminarist.

Geen algemene audiëntie
De retraite, die duurt tot vrijdagochtend 14 maart, bestaat dagelijks uit twee meditaties, vespers en periodes van bezinning en stilte. De algemene audiëntie van aanstaande woensdag komt te vervallen.
Vorig jaar werd de vastenretraite gegeven door kardinaal Gianfranco Ravasi. Die begon op 17 februari, elf dagen vóór het aftreden van Benedictus XVI. De geleide meditaties vonden plaats in de Redemptoris Mater-kapel in het Apostolisch Paleis. Opvallend was dat Ravasi dagelijks twitterde over de spirituele onderwerpen die in zijn prediking voor de Paus en de hoofden van de Curiedepartementen aan bod kwamen.

Publicatiedatum: 9 maart 2014
Laatst bewerkt: 9 maart 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test