• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus en Kardinalen overleggen

ROME (KerkNet/Zenit/CWN) – Paus Franciscus overlegt nog tot woensdag voor de derde keer met zijn Raad van Kardinalen, zijn raad van acht raadgevers, over aanpassingen van de bestuursstructuur van de katholieke Kerk. Deze keer staan vooral het financiële en administratieve bestuur centraal. Pater Lombardi, de directeur van de persdienst van het Vaticaan, vertelde dat er maandag een verslag werd voorgesteld van de speciale pauselijke commissie over de economische en administratieve structuur van de Heilige Stoel. Het verslag werd voorgesteld door Josef Zahra, de voorzitter van de commissie. Volgens Lombardi woonde ook de nieuwe Staatssecretaris Pietro Parolin de voorstelling en het aansluitende debat bij, ook al is hij geen lid van de Raad van Kardinalen.

Vandaag wordt er overlegd over de toekomst van het Instituut voor religieuze Werken (IOR), beter bekend als de bank van het Vaticaan. Een van de voorstellen is om van het instituut een echt ministerie van Financiën te maken. Woensdag staan de organisatie en de financiën van de Heilige Stoel centraal. De Hondurese kardinaal Maradiaga, voorzitter van de Raad van Kardinalen, vertelde maandagavond aan de Italiaanse nieuwszender ‘TG24’ dat er geen wonderen moeten verwacht worden: “Hervormingen vragen tijd. Wij zijn onze werkzaamheden slechts in oktober gestart. Er is veel werk, er moet veel onderzoek gebeuren en daarvoor is tijd nodig. Maar ik ben ervan overtuigd dat deze inspanningen lonen.”

Vanaf donderdag overleggen kardinalen uit de hele wereld gedurende twee dagen tijdens een buitengewoon consistorie in de synodezaal. Op het programma staat onder meer een toespraak van de Duitse kardinaal Walter Kasper, met het oog op de Familiesynode van eind dit jaar. Aanstaande zaterdag worden dan 19 nieuwe kardinalen gecreëerd, onder wie 16 kiesgerechtigden.

Publicatiedatum: 18 februari 2014
Laatst bewerkt: 18 februari 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test