• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus stuurt groet aan basisgemeenschappen in Brazilië

Voor het eerst in de geschiedenis van de Latijns-Amerikaanse Kerk heeft een Paus een groet gestuurd aan een nationaal congres van de basisgemeenschappen. De groet van Franciscus tot op 7 Januari geopende 13e landelijke bijeenkomst van de “Comunidades de Base Eclesiais” (CEB’s) in het Braziliaanse Juazeiro do Norte werd op woensdag door het Vaticaan vrijgegeven.

De Paus hoopt dat Paus zei dat de CEB’s hun “zeer belangrijke rol in de missie en evangelisatie van de Kerk.” steeds beter waarnemen. Hij vertrouwt de bijeenkomst in Jazeiro toe aan Onze Lieve Vrouw van Aparecida en bidt dat de deelnemers de dagen als Weg met Jezus ervaren, waar ze “samen met de armen verkondigen en getuigen dat een nieuwe hemel en een nieuwe aarde als profetie zijn beloofd.”

De CEB’s zijn ontstaan in 1968 in de nasleep van de Algemene Vergadering van de Latijns-Amerikaanse episcopaat in Medellin, parallel aan de ontwikkeling van de bevrijdingstheologie. Ze richten zich vooral de mensen in de economische periferie en onder de armen. De CEB’s ontwikkelden deels een sterk politiek bewustzijn, vooral in Brazilië en Nicaragua, waar de revolutie sterk ondersteund werd de basisgemeenschappen. Sinds de jaren 1990 ontwikkelen de basisgemeenschappen zich met verschillende zwaartepunten. De Latijns-Amerikaanse basisgemeenschappen kennen een grote belangstelling en veel sympathisanten in Europa en Noord-Amerika .

Bron: KathWeb/rknieuws.net

Publicatiedatum: 8 januari 2014
Laatst bewerkt: 9 januari 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test