• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Gebed voor de Bisschoppensynode over het gezin

Op diverse plaatsen in de wereld worden een initiatieven genomen van gebed voor de op handen zijnde buitengewone thematische bisschoppensynode voor het gezin, van 5 tot 19 oktober 2014. Het thema van de synode is “De pastorale uitdagingen van het gezin in het kader van evangelisatie”

Op zondag 22 december zal aartsbisschop Vincenzo Paglia de Heilige Mis celebreren in de basiliek van de “Sagrada Familia” in Barcelona en op zondag 29 december, feest van de Heilige Familie, zal de secretaris-generaal van de synode, bisschop Lorenzo Baldisseri de mis vieren in de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth, steeds met de synode als gebedsintentie .

Ook op 29 december zal in het heiligdom van het ‘Heilig Huis van Loreto’ de pauselijke afgevaardigde aartsbisschop Giovanni Tonucci zal mis vieren met dezelfde intentie. Tenslotte zal paus Franciscus op die dag ook tijdens het Angelus-gebed een speciaal gebed voor het gezin bidden dat hij heeft samengesteld en zullen de basilieken van Loreto en Nazareth via een live televisie met het Vaticaan verbonden zijn.

Bron: rknieuws.net / VIS

Publicatiedatum: 19 december 2013
Laatst bewerkt: 20 december 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test