• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Nederlandse Kerkprovincie maakt algemeen rapport Ad Limina openbaar

Van maandag 2 tot en met vrijdag 7 december gaan de Nederlandse bisschoppen op bedevaart naar Rome. Zij brengen dan een zogeheten Ad Liminabezoek aan de graven van de apostelen Petrus en Paulus, gaan op audiëntie bij Paus Franciscus en bezoeken de verschillende Congregaties en Pauselijke Raden van het Vaticaan.

Het bezoek is ook bedoeld om in Rome verslag uit te brengen van de situatie in de Nederlandse Kerkprovincie. Dit verslag staat in het Ad Limina Rapport. Dit bestaat uit een algemeen deel waarin een overzicht van de Nederlandse situatie wordt geschetst en daarnaast brengt iedere bisschop ook verslag uit van de situatie in zijn eigen bisdom. Het algemene rapport is met ingang van vandaag, maandag 25 november openbaar gemaakt. U kunt het hier downloaden.

Omroep RKK zal via radio, televisie en internet verslag doen van het Ad Liminabezoek. Zondag 1 december wordt de Eucharistieviering rechtstreeks uitgezonden vanuit de Kerk der Friezen in Rome met alle op dat moment aanwezige bisschoppen. Het geloofsgesprek dat aan de Mis voorafgaat, wordt gehouden met kardinaal Eijk, die ook hoofdcelebrant is in de Mis.

Bron: rkkerk.nl

Publicatiedatum: 25 november 2013
Laatst bewerkt: 26 november 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test