• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Evangeliseren is de ontmoeting met Jezus Christus in de hand werken

Evangeliseren is de ontmoeting met Jezus Christus met geduld in de hand werken. Het is “zorg dragen voor het goede graan” en “de vrede niet verliezen” omwille van het onkruid, legt hij uit in een Spaanse videoboodschap voor de bedevaarders van Onze-Lieve-Vrouw van Guadaloupe (Mexico). De Paus zegt wat evangeliseren betekent in het teken van het moederschap van Maria.

Dit congres had plaats in bij het Mariaheiligdom van 16 tot 19 november, in het kader van het Jaar van het Geloof, onder de bescherming van de Pauselijke Commissie voor Latijns-Amerika, van de Ridders van Columbus, en van het Hoger Instituut voor Studies over Guadaloupe. Het heeft als thema: “Onze-Lieve-Vrouw van Guadaloupe, Ster van de nieuwe evangelisatie op het Amerikaanse continent”.

Het gaat om het meedelen van vreugde, niet om verwijten of het opleggen van reglementen: “Men moet iedereen bereiken en de vreugde delen als men Christus heeft ontmoet. Het gaat er niet om een nieuwe verplichting op te leggen, zoals iemand die blijft verwijten maken of zich beklagen over wat onvolmaakt of ontoereikend bevonden wordt.”

Al is de Paus Franciscus - Boodschap
Evangeliseren is de ontmoeting met Jezus Christus in de hand werken
Videoboodschap over de evangelisatie vandaag - b.g.v. de pelgrimage-bijeenkomst van Noord-, Midden- en zuid-Amerika bij het heiligdom Onze-Lieve-Vrouw van Guadaloupe (Mexico)
(16 november 2013)
gericht, toch is zij universeel.

Publicatiedatum: 23 november 2013
Laatst bewerkt: 23 november 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test