• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: "Gezinnen moeten het geloof niet in de kluis stoppen"

Paus Franciscus heeft zondagmorgen de christelijke gezinnen opgeroepen het geloof te bewaren, het door te geven en de vreugde van het geloof in te brengen in de samenleving.

Het is niet genoeg om het geloof in een kluis op te bergen of zich alleen in defensieve posities te verschansen, zei hij Paus Franciscus - Homilie
Leef de vreugde van het geloof
Tijdens de H. Mis van de Gezinsdag ter gelegenheid van het Jaar van het Geloof - Sint Pietersplein
(27 oktober 2013)
. Integendeel is het de bedoeling van te geloof te getuigen en tot aan de uiteinden van het menselijk bestaan te brengen. De internationale bijeenkomst voor de gezinnen was een van de hoogtepunten in het tot eind november durende Jaar van het Geloof.

Het geloof is geen privé-eigendom, aldus de Paus voor de meer dan 100.000 aanwezigen. Men moet het "delen door het getuigenis, door ontvankelijkheid en door openheid voor anderen”. Gezinnen zijn geroepen ware vreugde uit te stralen. De oorsprong dit gevoel van diepe vreugde is volgens de Paus Gods aanwezigheid in het gezin, zijn ontvankelijke, medelevende en respectvolle liefde jegens allen. "God alleen is in staat om een ??harmonie van verschillen tot stand te brengen." Als de liefde van God ontbreekt, zal ook het gezin zijn harmonie verliezen en een individualistische houding aannemen.

Op zaterdagavond vierde de Paus met de gezinnen op het Sint-Pietersplein een grote plechtige aanbidding van het Allerheiligste. Paus Franciscus - Toespraak
Het is vandaag mogelijk in het gezin de vreugde van het geloof te beleven
Tijdens de bedevaart op de Gezinsdag ter gelegenheid van het Jaar van het Geloof - Sint Pietersplein
(26 oktober 2013)
tot meer solidariteit tussen de generaties. Een goot deel van de bijeenkomst werd besteed aan getuigenissen en ervaringen van gezinnen met verschillende culturele achtergronden, met name uit de oorlogs- en crisisgebieden. Onder anderen sprak een gezin uit Syrië en een vluchteling van het eiland Lampedusa.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Publicatiedatum: 27 oktober 2013
Laatst bewerkt: 29 oktober 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test