• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: Kunst stilt de geestelijke honger van de mens

ROME (KerkNet/RadVat) – De Kerk heeft in alle tijden op kunstenaars een beroep gedaan om uitdrukking te geven aan de schoonheid van het geloof en om de evangelische boodschap te verkondigen. Kunst stilt de geestelijke honger van mensen en is een goed middel om de bevrijdende boodschap van het evangelie tot uitdrukking te brengen. Dat zei de Paus tijdens een ontmoeting met de stichting ‘The Patrons of Art’. De stichting werd dertig jaar geleden opgericht voor de financiële ondersteuning van de Vaticaanse Musea, die jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen worden bezocht.

De Paus benadrukte de bijzondere betekenis van de Vaticaanse Musea voor de pelgrims en toeristen die Rome bezoeken, omdat zij hen in contact brengen met de christelijke boodschap via de kunstwerken. “Zij laten hen kennismaken met de geestelijke hoop van de mensheid en drukken de mysteriën van het christelijke geloof uit.”

Franciscus zei nog dat de katholieke Kerk kunstenaars telkens opnieuw heeft uitgedaagd om de schoonheid van het geloof tot uitdrukking te brengen. “Kunst heeft mensen telkens weer de kracht van de dood en verrijzenis van Christus getoond die de wereld, die door de tragiek van de zonde en de dood is gekenmerkt, verlost en doet herboren worden. De kunstwerken drukken ook onze droom uit van een Rijk, dat is gekenmerkt door schoonheid, harmonie en vrede.”

Publicatiedatum: 19 oktober 2013
Laatst bewerkt: 20 oktober 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test