• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus ontvangt president Shimon Peres

VATICAANSTAD (KerkNet/VIS). Vanmorgen heeft Paus Franciscus president Shimon Peres van Israël in audiëntie ontvangen. Zoals gebruikelijk volgde na het gesprek met de Paus een ontmoeting met kardinaal staatssecretaris Tarcisio Bertone en mgr. Dominique Mamberti, de secretaris voor de relaties met de staten. De ontmoetingen boden de kans om de sociaalpolitieke situatie in het door talloze conflicten geteisterde Midden-Oosten ter sprake te brengen.
Paus Franciscus drukte zijn hoop op een snelle hervatting van de Israëlisch-Palestijnse onderhandelingen uit. Met de goede wil van alle betrokken partijen en moedige beslissingen, gesteund door de internationale gemeenschap, moet een akkoord mogelijk zijn dat de legitieme verzuchtingen van beide volkeren respecteert en vrede en stabiliteit in de regio bevordert.
Ook de kwestie Jeruzalem kwam ter sprake, net als de zorgwekkende oorlog die Syrië verscheurt en waarvan de gesprekpartners hopen op een politieke regeling die dialoog en verzoening mogelijk maakt. Paus Franciscus en president Peres blikten tot slot terug op hun onderlinge relatie, in het bijzonder de relatie tussen overheid en de katholieke gemeenschappen in Israël. Zowel Israël als de Heilige Stoel stelde blij te zijn met de vooruitgang die in de bilaterale werkcommissie werd geboekt. Beide partijen hopen op een snelle afsluiting van een akkoord dat de kwesties van gemeenschappelijk belang regelt.

Publicatiedatum: 30 april 2013
Laatst bewerkt: 20 oktober 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test