• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Palestijnse president nodigt Paus uit voor bezoek

ROME (KerkNet/VIS) – De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft Paus Franciscus vandaag uitgenodigd voor een bezoek aan zijn land. De Paus kreeg eerder ook al uitnodigingen voor Israël en Libanon. Volgens sommige media kan die pausreis naar het Midden-Oosten al in maart 2014 plaatsvinden. Maar een woordvoerder van het Vaticaan verklaarde gisteren tegenover ‘The Jerusalem Post’ dat er nog geen exacte datum is bepaald.

Tijdens het dertig minuten durende gesprek tussen Paus Franciscus en president Abbas stond de situatie in het Midden-Oosten centraal, in het bijzonder de hervatting van de onderhandelingen tussen Israël en Palestina. Paus en president drukten allebei de hoop uit dat die gesprekken leiden tot een rechtvaardige en duurzame oplossing voor het conflict tussen Israël en Palestina. De twee leiders spraken ook hun bezorgdheid uit over de situatie in Syrië.

Er was grote tevredenheid over het bilaterale akkoord over het leven en de activiteiten van de katholieke Kerk in Palestina. Tijdens het gesprek was er ook aandacht voor de concrete levensomstandigheden van de christelijke gemeenschap in de Palestijnse gebieden en in het algemeen ook in het Midden Oosten, met een bijzondere aandacht voor de bijdrage van de katholieke Kerk tot het welzijn van de samenleving.

Publicatiedatum: 17 oktober 2013
Laatst bewerkt: 20 oktober 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test