• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus ontmoet broederschappen

ROME (KerkNet/RadVat) – Paus Franciscus heeft zondagmorgen op het Sint-Pietersplein in Rome meer dan 70.000 leden van broederschappen uit de hele wereld begroet. De broederschappen waren dit weekend op bedevaart in Rome, naar aanleiding van het ‘Jaar van het geloof’. Franciscus prees bij deze gelegenheid hun bijdrage tot de bevordering van de volksvroomheid en de overdracht van het geloof.

De Paus vestigde de aandacht op de recente herontdekking van het belang van deze broederschappen, “die een specifieke opdracht hebben om de relatie tussen het geloof en de cultuur van de volkeren waartoe zij behoren levendig te houden door de volksdevotie te bevorderen.” Tegelijk bestempelde hij hun bestaan als een weerspiegeling van de grote rijkdom en verscheidenheid van de katholieke Kerk. De leden van de broederschappen riep hij op om hun geloof te versterken en om zich te blijven vormen. “Neem geen genoegen met een middelmatig christelijk leven."

Naar aanleiding van de dag van kinderen die slachtoffer zijn van geweld, die gisteren in Italië voor de 17de keer werd gehouden, vroeg de Paus vlak voor het Angelus om te bidden voor kinderen die leden of nog steeds lijden onder misbruik. Franciscus riep de aanwezigen op om iedere menselijke persoon, en vooral kinderen die het meest kwetsbaar zijn, te verdedigen en beschermen. Hij spoorde aan tot vastbeslotenheid en moed in de strijd tegen misbruik. Paus Franciscus riep vorige maand ook al op tot een kordaat optreden tegen geestelijken die zich schuldig maakten aan het seksueel misbruik van minderjarigen.

Publicatiedatum: 6 mei 2013
Laatst bewerkt: 11 mei 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test