• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus staat stil bij holocaust, Heilig Land en melaatsheid

Rome (rkk.nl) 27 januari 2014 – Paus Benedictus XVI heeft vanmiddag in zijn Angelustoespraak stil gestaan bij de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust, bij de Wereldgebedsdag voor het Heilig Land en bij Wereldlepradag. Aan het einde van de toespraak liet de Paus een witte duif los, ter afsluiting van de ‘Karavaan van de vrede’, jaarlijks in januari georganiseerd door de Jongeren van de Katholieke Actie in het bisdom Rome.

Verschrikkelijke tragedie
“Vandaag is het weer de ‘Dag van het Gedenken’, ter nagedachtenis aan de Holocaust van de slachtoffers van het nazisme. De herinnering aan deze verschrikkelijke tragedie, die in het bijzonder het Joodse volk zo hard trof, moet voor iedereen een voortdurende waarschuwing zijn opdat de verschrikkingen van het verleden zich nooit meer voor doen, en alle vormen van haat en racisme zijn overwonnen en het respect en de waardigheid van de menselijke persoon worden bevorderd”, sprak de Paus.

Sint Damiaan
“Het is vandaag ook de zestigste Wereldlepradag. Ik druk mijn nabijheid uit bij alle personen die aan deze ziekte lijden en ik bemoedig de onderzoekers, de gezondheidswerkers en de vrijwilligers, in het bijzonder hen die deel uitmaken van de katholieke organisaties en de Vereniging van Vrienden van Raoul Follereau (de Franse journalist en schrijver, 1903-1977, op wie het initiatief voor de Wereldlepradag teruggaat)”, zei Benedictus. “Voor allen bid ik om de geestelijke steun van Sint Damiaan de Veuster en Sint Marianna Cope, die hun leven hebben gegeven voor de lepralijders.”

Vrede in Heilig Land
“Deze zondag is ook de speciale Wereldgebedsdag voor de vrede in het Heilig Land. Ik dank de mensen die deze intentie in veel delen van de wereld promoten en ik groet in het bijzonder degenen die hier aanwezig zijn”, zei de Paus tot de verzamelde menigte op het Sint-Pietersplein.

Publicatiedatum: 27 januari 2013
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test