• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan hoopt op hervatting gesprekken met Al Azhar-universiteit

ROME (KerkNet/Kipa-Apic) – Kardinaal Jean-Louis Tauran, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog, spreekt bij het begin van het nieuwe jaar de hoop uit dat de gesprekken met de Arabische universiteit van Al Azhar in Caïro worden hervat. “Onze deuren blijven openstaan voor een oprechte en respectvolle dialoog”, vertelde hij gisteren aan ‘L’Osservatore Romano’.

Al Azhar is een van de belangrijkste soennitische onderwijsinstellingen wereldwijd. In 2011 werden de gesprekken met Rome stopgezet, na de oproep van de Paus in zijn nieuwjaarsboodschap aan het diplomatieke corps voor een betere bescherming van Christenen in islamitische landen. Kardinaal Tauran hoopt dat de gesprekken, die in 1998 werden aangeknoopt en een belangrijke impuls gaven aan de versterking van de dialoog tussen moslims en Christenen, spoedig worden hervat.

De Franse kardinaal zegt in ‘L’Osservatore Romano’: "Christenen mogen zich niet laten ontmoedigen door het geweld dat elke vijf minuten de dood van een Christen eist. Helaas blijven minderheden godsdienst misbruiken om geweld te rechtvaardigen. Maar dat moet des te meer een stimulans zijn om te getuigen dat alle godsdiensten broederschap willen nastreven."

Publicatiedatum: 4 januari 2013
Laatst bewerkt: 6 januari 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test