• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

IHGO publiceert brochure 'Valencia 2006'

Het IHGO (R.K. Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding) heeft een brochure uitgegeven met de toespraken van paus Benedictus XVI op de Wereldgezinsdagen, die begin juli 2006 werden gehouden in Valencia. De brochure kwam tot stand in samenwerking met deze site.

De brochure bevat de toespraken tijdens de avondwake en de slotviering op 8-9 juli 2006, waaraan tweeënhalf miljoen mensen uit de hele wereld deelnamen. De toespraken benadrukken het belang van huwelijk en gezin voor de integrale ontwikkeling van de mens in vrijheid en verantwoordelijkheid, laten een hoopvolle visie zien op huwelijk en gezin, en bevatten een oproep aan ouders om getuigen te zijn van hun geloof en hun hoop.

De brochure ‘VALENCIA 2006’ wordt verspreid onder de gezinnen die met het IHGO verbonden zijn, alsmede onder belangstellende organisaties en bewegingen binnen onze kerkgemeenschap. Op deze wijze wil het IHGO een bijdrage leveren aan de verspreiding van de kerkelijke boodschap rond huwelijk en gezin in ons land.

Het IHGO is een stichting die in 1988 in het leven is geroepen om hulp te bieden bij het op een katholieke manier vormgeven van het huwelijks- en gezinsleven. Hiertoe zijn er diverse regionale werkgroepen, er worden landelijke bezinningsdagen georganiseerd, diverse publicaties uitgegeven (waaronder de brochure ‘VALENCIA 2006’) en er is een landelijk dienstencentrum / winkel in Utrecht.

De brochure ‘VALENCIA 2006’ is te verkrijgen bij het IHGO dienstencentrum (info@ihgo.nl). Richtprijs is € 1,50, er wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.

De teksten van de Paus zijn ook op deze site te lezen:

Verdere informatie over het IHGO is te vinden op hun website www.ihgo.nl (niet onder Firefox)

(Bericht overgenomen van www.rknieuws.net en aangevuld)

Publicatiedatum: 31 augustus 2006
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test