• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus nodigt de jongeren uit missionarissen te zijn

ROME (Kerknet) – Paus Benedictus XVI nodigt jongeren uit om van 23 tot 28 juli 2013 deel te nemen aan de Wereldjongerendagen (WJD) in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In het bijzonder jongeren uit Latijns-Amerika, die een belangrijke potentieel vormen voor zowel Kerk als samenleving, worden tot deelname aangespoord. “De open armen van ‘Cristo Redentor’ (Christus de Verlosser), het grote Christusbeeld boven de Braziliaanse stad, zijn een symbool van de bereidheid om elke mens te omarmen die op Hem toestapt”, aldus de Paus in zijn Paus Benedictus XVI - Boodschap
Ga, en maak alle volkeren tot leerling! (Mt. 28, 19)
Voor de 28e Wereldjongerendag 2013 in Rio de Janeiro (Brazilië)
(18 oktober 2012)
, die gisteren op de website van het Vaticaan werd gepubliceerd.

De Paus schrijft dat vele jongeren het verlangen hebben om Christus te leren kennen en de evangelische waarden te beleven. Tegelijk bemoedigt hij hen om hun enthousiasme en hun geloof met leeftijdsgenoten te delen en door te geven. “Zet u met enthousiasme in voor een wereld die beter is dan die van vandaag. De globalisering van menselijke relaties kan slechts tot menswaardiger levensomstandigheden leiden als zij niet op materialisme maar op liefde is gebaseerd.”

De Paus spoort de jongeren nog aan om de inhoud van het christelijke geloof beter te leren kennen en geloofsverkondiger te worden: “U moet het geloof zo goed leren kennen als een IT-specialist het besturingssysteem van zijn computer.” De organisatoren hopen dat er in de zomer meer dan 2 miljoen jongeren aan de WJD in Rio zullen deelnemen. De meest succesvolle editie van de WJD is nog steeds de tiende editie van 1995 in de Filippijnse stad Manilla. Toen namen 3,5 miljoen tot 4 miljoen jongeren aan de WJD deel.

Publicatiedatum: 17 november 2012
Laatst bewerkt: 20 november 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test