• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus benoemt 36 Synodevaders

ROME (KerkNet) – Paus Benedictus XVI heeft 36 synodevaders benoemd die, naast de bisschoppen die door elke bisschoppenconferentie worden afgevaardigd, aan de synode over de nieuwe evangelisatie zullen deelnemen. De synode van 7 tot 28 oktober 2012 brengt bisschoppen uit de hele wereld samen om een nieuwe impuls te geven aan de evangelisatie en herkerstening van gebieden, waar het geloof teloor dreigt te gaan, in het bijzonder in West-Europa.

De lijst met 36 namen die vanmorgen werd bekendgemaakt omvat de kardinalen Sodano, Vingt-Trois (Parijs), Schönborn (Wenen), Meisner (Keulen), Puljic (Sarajevo) en Pell (Sydney), evenals verschillende aartsbisschoppen en enkele bisschoppen die nog niet waren afgevaardigd. Ook vicaris Agostino Vallini van Rome, de prelaat Echevarría Rodríguez van het Opus Dei, rector Enrico Dal Covolo van de universiteit van Lateranen, voorzitter Julián Carrón van Communione e Liberazione en Heinrich Walter van de Schönstatt-Bewegung zijn voor de synode uitgenodigd.

Alle vandaag benoemde synodevaders zijn bisschop of priester. Later benoemt paus Benedictus XVI nog een aantal leken en afgevaardigden van de andere christelijke Kerken die als waarnemer aan de synode kunnen deelnemen.

Publicatiedatum: 18 september 2012
Laatst bewerkt: 18 september 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test