• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bezoekt Libanon in september 2012

ROME (KerkNet) – De Paus reist van 14 tot 16 september a.s. naar Libanon. Dat hebben de aartsbisschop van Beiroet en de Libanese president Michel Suleiman gisteren bekendgemaakt. Tijdens dit bezoek kondigt de Paus de Paus Benedictus XVI - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Ecclesia in Medio Oriente
De Kerk in het Midden-Oosten - Naar aanleiding van de Bisschoppensynode over het Midden-Oosten
(14 september 2012)
over de Bisschoppensynode over het Midden-Oosten van oktober 2010 af, in aanwezigheid van de kardinalen, patriarchen en bisschoppen uit de regio. De Libanese premier en de Maronitische Kerk nodigden de Paus eind vorig jaar uit voor het bezoek.

De Libanese krant ‘as-Safir’ schrijft: “Paus Benedictus zal tijdens zijn bezoek aan Libanon een historische en belangrijke toespraak houden in het Baabda-paleis. Daarin zal hij de houding toelichten van het Vaticaan over de situatie van de christenen in Libanon en in het Midden-Oosten en de relatie van christenen met de andere geloofsgemeenschappen in de regio.”

Volgens mgr. Paul Matar, de aartsbisschop van Beiroet, zal de Paus ook leiders van andere godsdiensten ontmoeten. Een andere blikvanger van het bezoek wordt volgens aartsbisschop Matar een ontmoeting met tienduizenden Katholieke en Maronitische jongeren uit Libanon en de hele regio van het Midden-Oosten.

Publicatiedatum: 9 april 2012
Laatst bewerkt: 10 april 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test