• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Geen nieuwe evangelisatie zonder gezin

Benedictus XVI heeft donderdag 1 december deelnemers ontvangen van de Algemene Vergadering van de Pauselijke Raad voor het Gezin. De zitting heeft deze week plaats, van 29 november tot 1 december, en handelt over het thema van de 30e verjaardag van “H. Paus Johannes Paulus II - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Familiaris Consortio
Over de taken van het christelijk gezin in de wereld van deze tijd
(22 november 1981)
”, de apostolische exhortatie van Johannes Paulus II, maar ook de 30e verjaardag van de stichting - 13 mei 1981, dag van de aanslag door Ali Agca op Paus Johannes Paulus II - van dit dicasterium voor het gezin.

De nieuwe evangelisatie hangt grotendeels af van “de huiskerk”, aldus de Paus, en dat is het christelijk gezin, gebaseerd op het Sacrament van het Huwelijk, “verloste maar ook verlossende gemeenschap, geëvangeliseerd en evangeliserend, de beste bondgenoot van het priesterambt”.

Daarom nodigt de Paus christelijke echtgenoten uit “te evangeliseren door hun levensgetuigenis en deelname aan pastorale activiteiten”. Volgens Benedictus XVI is het gezin de “bevoorrechte plaats” voor de opvoeding van de kinderen “tot liefde en naastenliefde”. Daarom betreurt de Paus “ideologieën die het gezin tegenwerken” en de teruggang van de “seksuele ethiek”. De Paus ziet een “Godsverduistering” in deze crisis van het gezin en de seksuele ethiek.

De Paus zal in 2012 (30 mei – 3 juni), in Milaan, gezinnen ontmoeten uit de hele wereld. Hij heeft gevraagd deze gebeurtenis “zorgvuldig voor te bereiden” en nodigt de families van het bisdom uit de gezinnen te ontvangen die zullen deelnemen aan deze 6e bijeenkomst van families met de Paus. Het thema van deze bijeenkomst luidt “Gezin, werk en feest”. Benedictus XVI zal hoofdcelebrant zijn tijdens de Eucharistie bij de afsluiting op 3 juni.

Bron: Zenit.org
Vert.: Sorores Christi

Publicatiedatum: 1 december 2011
Laatst bewerkt: 5 december 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test