• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Decreet voor aflaat i.v.m. Wereldjongerendagen in Madrid uitgevaardigd

Op 2 augustus j.l. heeft de Apostolische Penitentiarie het decreet uitgevaardigd waarbij een aflaat verleend wordt aan hen die deelnemen aan de Wereldjongerendagen in Madrid.

Een volledige aflaat wordt verleend aan gelovigen die devoot en gelovig zullen deelnemen in een functie of als gelovige deelnemer aan de vieringen die plaatsvinden tijdens de Wereldjongerendagen en vooral aan de plechtige afsluitende Misviering, onder de conditie dat zij de Heilige Communie ontvangen, bidden voor de intenties van de Heilige Vader, waarlijk berouw hebben en hun zonden zullen biechten bij het ontvangen van het Sacrament van Boete en Verzoening.

Een gedeeltelijke aflaat wordt verleend aan de gelovigen, waar zij zich ook mogen bevinden, en die gedurende dit gebeuren in hun hart aanwezig zijn, bidden tot God de Heilige Geest, dat Hij de jongeren zal vervullen tot dienstbaarheid en de kracht zal geven om het Evangelie te verkondigen door hun leven.

In het Latijnse decreet wordt priesters gevraagd zich beschikbaar te stellen aan biechtelingen en iedereen die het Sacrament van Boete en Verzoening willen ontvangen in het kader van de Wereldjongerendagen en ook de gelovigen vragen en aanmoedigen dit te doen.

Bron: Radio Vaticana

Publicatiedatum: 11 augustus 2011
Laatst bewerkt: 15 augustus 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test