• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan plant stadsmissies in 11 Europese steden

BRUSSEL (KerkNet/RadVat) – De Pauselijke Raad ter Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie is van plan om in elf grote Europese steden een stadmissie op te zetten. De raad, waarvan onder meer aartsbisschop André-Joseph Léonard deel uitmaakt, wil daarmee ingaan op de nieuwe maatschappelijke uitdagingen in de grote West-Europese steden.

Het thema van de bijeenkomst achter gesloten deuren eerder van de week in het Vaticaan luidde: ‘Missie Metropool’. De vergadering werd geleid door aartsbisschop Rino Fisichella, de voorzitter van de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie. Hij bevestigde in een interview met Radio Vaticaan dat de ‘stadsmissies’ gelijktijdig in elf Europese steden tijdens de veertigdagentijd van 2012 zullen plaatsvinden. De elf steden zijn met name: Barcelona, Boedapest, Brussel, Dublin, Keulen, Lissabon, Liverpool, Parijs, Turijn, Warschau en Wenen.

Het stadsmissieproject doet denken aan de reeks meerdaagse congressen rond humanisering en evangelisatie van de stad die op initiatief van kardinaal Christop Schönborn, de aartsbisschop van Wenen, tussen 2003 en 2007 jaarlijks in een Europese hoofdstad plaatsvonden. In 2003 was dat in Wenen, in 2004 in Parijs, in 2005 in Lissabon, in 2006 in Brussel en in 2007 in Boedapest.

Publicatiedatum: 13 juli 2011
Laatst bewerkt: 14 juli 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test