• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Eerste bezoek van Orthodoxe Aartsbisschop van Cyprus aan Vaticaan

BRUSSEL (Kerknet/RKnieuws.net/Zenit) - Paus Benedictus XVI en de Chrysostomos II, de orthodoxe aartsbisschop van Cyprus, zullen elkaar zaterdag a.s. in het Vaticaan ontmoeten en een gemeenschappelijke verklaring ondertekenen. Het gaat om het eerste bezoek van een orthodoxe aartsbisschop van Cyprus aan Rome. De christelijke gemeenschap van Cyprus werd in 46 gesticht tijdens de eerste reis van Paulus en Barnabas naar het eiland. De orthodoxe Kerk van Cyprus werd op het Concilie van Efese in 431 erkend als autocefale Kerk. Dat wil zeggen dat ze niet langer onder ressorteerde onder de patriarchen van Konstantinopel, Alexandrië of Antiochië

Overzicht programma
Aartsbisschop Chrysostomos zal in Rome verschillende autoriteiten van de katholieke Kerk en van de Italiaanse bisschoppenconferentie ontmoeten.

Woensdag 13 juni ontmoet hij Mgr. Angelo Bagnasco, de voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie. Er staat vandaag ook een ontmoeting met kardinaal Walter Kasper, voorzitter van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen, en met staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone op het programma.

Donderdag 14 juni krijgt de orthodoxe aartsbisschop een eredoctoraat in missiologie aan de Urbanium-universiteit. Hij wordt morgen ook ontvangen door de Italiaanse premier Romano Prodi.

Vrijdag 15 juni wordt hij ontvangen door kardinaal Renato Martino, de voorzitter van de Pauselijke Raad 'Justitia et Pax', en door kardinaal Paul Poupard, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Cultuur en Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog. Hij neemt die dag ook deel aan een gebedsbijeenkomst met leden van de Sint-Egidiusgemeenschap.

Zaterdag 16 juni staat een ontmoeting met paus Benedictus XVI op het programma. Beide kerkleiders zullen een gemeenschappelijke verklaring ondertekenen.

Zondag 17 juni ontmoet Chrysostoms II kardinaal Crescenzio Sepe, de aartsbisschop van Napels.

Maandag 18 juni heeft hij een afspraak met leden van Communione e Liberazione en een werkvergadering met journalisten van de internationale en katholieke pers.

Publicatiedatum: 13 juni 2007
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test