• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Pauselijke Raad voor de Cultuur viert zilveren jubileum

BRUSSEL (Kerknet) - Vandaag woensdag 13 juni organiseert de Pauselijke Raad voor de Cultuur een bezinningsdag naar aanleiding van zijn 25ste verjaardag. Dat gebeurt in de nieuwe zetel van de raad naast het Vaticaan. Kardinaal Paul Poupard, de voorzitter van de raad, opende vanmorgen de feestzitting met een overweging rond het thema van de evangelisatie van de cultuur "als fundamentele dimensie van de zending van de Kerk". Andere gastsprekers waren de Indiase kardinaal Ivan Dias, prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren, de Braziliaanse kardinaal Claudio Hummes, prefect van de Congregatie voor de Clerus en kardinaal Francis Arinze, prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Discipline van de Sacramenten.
De Pauselijke Raad voor de Cultuur werd op 20 mei 1982 opgericht door paus Joannes Paulus II. Door het Motu proprio H. Paus Johannes Paulus II - Motu Proprio
Inde a Pontificatus
Samenvoeging Pauselijke Raad voor de Dialoog met de Niet-gelovigen met de Pauselijke Raad voor de Cultuur (25 maart 1993)
van 25 maart 1993 verenigde de paus het toenmalige Pauselijke Raad voor de Dialoog met de Niet-gelovigen (in 1965 opgericht door Paulus VI) en de Raad voor Cultuur. De raad wordt sinds 1988 geleid door de Franse kardinaal Poupard. Sinds maart 2006 is hij ook voorzitter van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog.

Zie ook:

Publicatiedatum: 13 juni 2007
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test