• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus moedigt wetenschappelijk onderzoek aan

BRUSSEL (Kerknet/RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI heeft afgelopen maandag het belang van het wetenschappelijke onderzoek onderstreept. Aanleiding vormde de ontvangst van de deelnemers aan de zomercursus van de Vaticaanse sterrenwacht.
Van oudsher beschikt de H. Stoel over een eigen observatorium (sterrenwacht) voor het verrichten van sterrenkundige waarnemingen. Aanvankelijk was deze in Vaticaanstad gevestigd, maar tegenwoordig bevinden de telescopen zich op Mount Graham in Arizona in de Verenigde Staten. De Vaticaanse sterrenwacht wordt bemand door een twaalftal jezuïeten en vijf andere wetenschappelijke medewerkers. De leiding is sinds augustus 2005 in handen van de jezuïet José Gabriel Funes.

1891
De Vaticaanse sterrenwacht is een van de oudste van de wereld. De jaarlijkse zomercursus die door de sterrenwacht georganiseerd wordt, ging maandag van start en duurt een maand. Zesentwintig jonge onderzoekers uit 22 landen, waaronder veertien ontwikkelingslanden, nemen er aan deel.
De paus herinnerde er aan dat de sterrenwacht sinds zijn stichting in 1891 heeft aangetoond dat de Kerk het wetenschappelijke onderzoek wil aanmoedigen. "Geloof en rede zijn twee vleugels die de mens naar de waarheid leiden", aldus paus Benedictus XVI.

Publicatiedatum: 12 juni 2007
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test