• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan start dialoog met ongelovigen

Het Vaticaan lanceert komende lente in Parijs een groots dialoogproject waarin het gesprek van gelovigen met agnosten en atheïsten centraal zal staan. Volgens kardinaal Gianfranco Ravasi, voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Cultuur, vormt het project "een nieuwe, permanente structuur van het Vaticaan om de dialoog en de ontmoeting tussen gelovigen en ongelovigen te bevorderen" . In de Paus Benedictus XVI - Toespraak
Uitwisseling van de Kerstgroeten met leden van de Romeinse Curie en andere bestuurders
Kerstmis 2009
(21 december 2009)
zei Benedictus XVI veel belang te hechten aan de band van de Kerk met mensen die zichzelf agnost of atheïst noemen. Hij pleitte daarbij voor een speciaal ontmoetingsterrein in het leven van de Kerk, vergelijkbaar met het plein voor de tempel van Jeruzalem dat bestemd was voor niet-Joden ('heidenen'), die wilden bidden tot de ene, onbekende God, de zogeheten 'voorhof der heidenen'. "Ik denk dat de Kerk vandaag ook zo'n soort voorhof zou moeten openen", zei de Paus in zijn toespraak. Paus Benedictus XVI, Toespraak, Kerstmis 2009, Uitwisseling van de Kerstgroeten met leden van de Romeinse Curie en andere bestuurders (21 dec 2009), 10 Het project dat op 24 en 25 maart in de Franse hoofdstad feestelijk geopend wordt, draagt een naam die naar deze uitspraak verwijst: Cortile dei gentili, oftewel 'Voorhof van de heidenen'.

Tijdens de tweedaagse opening van het project zullen er op het hoofdkwartier van de UNESCO, aan de Sorbonne en aan het Institut de France lezingen worden gehouden over het thema 'Religie, Verlichting en gezond verstand'. Ook zijn er, naast een lichtshow, muziek- en theatervoorstellingen op het plein voor de kathedraal van Notre Dame de Paris op het Île de la Cité.

Bron: rkkerk.nl

Publicatiedatum: 2 februari 2011
Laatst bewerkt: 13 september 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test