• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus reist opnieuw naar Afrika

ROME (KerkNet/VIS) – Paus Benedictus XVI reist in 2011 opnieuw naar Afrika. Dat heeft pater Federico Lombardi, de directeur van de persdienst van het Vaticaan, vandaag bekendgemaakt. Tijdens een bezoek van 18 tot 20 november aan Benin zal hij het Paus Benedictus XVI - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Africae munus
Opdracht voor Afrika - Naar aanleiding van de Tweede Bisschoppensynode over Afrika (2009) (19 november 2011)
van de Afrika-synode van oktober 2009 bekendmaken. Op die bijeenkomst dachten de Afrikaanse kerkleiders samen met de Paus na over de Kerk ten dienste van de verzoening, gerechtigheid en de vrede in Afrika.

De Paus reist op uitnodiging van de president en de plaatselijke bisschoppen naar Benin naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de missionering van het land. Hij brengt er ook hulde aan kardinaal Gantin, waarmee hij jarenlang heeft samengewerkt. Bernardin Gantin werd geboren in het westen van Benin en was vanaf 1971 werkzaam op de Romeinse curie, eerst als secretaris van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren en later als voorzitter van de Pauselijke Raden ‘Justitia et Pax’ en ‘Cor unum’. In 1984 kwam hij aan het hoofd van de Congregatie voor de Bisschoppen. Hij overleed in 2008. De reis naar Benin is het tweede bezoek van Paus Benedictus XVI aan Afrika sinds zijn Pausverkiezing in 2005.

Publicatiedatum: 26 november 2010
Laatst bewerkt: 1 december 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test