• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Anglicaanse Bisschoppen zullen rol spelen bij opzetten Ordinariaat

WESTMINSTER (KerkNet/CBCW) – Het nieuwe ordinariaat voor anglicanen die overstappen naar de katholieke Kerk wordt in januari 2011 opgericht, al moeten nog vele praktische problemen overwonnen worden. Diezelfde maand wordt ook het decreet gepubliceerd over de oprichting en wordt tevens de naam van de ordinarius bekendgemaakt. Dat wordt vandaag gemeld door de katholieke bisschoppen van Engeland en Wales. Die schrijven ook dat zij uitkijken naar de verrijking die deze overstap met zich mee zal brengen en beklemtonen dat de dialoog met de anglicaanse Kerk wordt voortgezet.

De Britse bisschoppen bevestigen officieel dat vijf anglicaanse bisschoppen een aanvraag indienden om priester te worden in het nieuwe ordinariaat. Zij zullen een vooraanstaande rol vervullen in het nieuwe ordinariaat bij de opvang van anglicaanse geestelijken die overstappen naar de katholieke Kerk. Voorafgaand worden zij tot diaken en katholiek priester gewijd. Plaatselijke katholieke bisschoppen bepalen na de oprichting van het ordinariaat wanneer de anglokatholieken, die met behoud van de eigen tradities overstappen naar de katholieke Kerk, in groep verwelkomd worden. De anglicaanse geestelijken die overstappen worden omstreeks Pinksteren priester gewijd.

Definitieve knopen moeten doorgehakt worden door de Congregatie voor de Geloofsleer, die in januari tevens het decreet publiceert voor de officiële oprichting van het ordinariaat en die de komende weken vastlegt hoe het ordinariaat concreet vorm krijgt.

Zie ook:

Publicatiedatum: 19 november 2010
Laatst bewerkt: 21 november 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test