• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Tekst brief aan Iraanse president bekend geworden

BRUSSEL (KerkNet/KatholiekNederland) - Het Vaticaan heeft de brief gepubliceerd die Paus Benedictus XVI onlangs aan de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft geschreven.

De Paus schrijft dat het zijn diepste overtuiging is dat respect voor de transcendente dimensie van de menselijke persoon een “onmisbare voorwaarde is voor de opbouw van een rechtvaardige maatschappelijke orde en een stabiele vrede”. De relatie met God is “het ultieme fundament voor de onvervreemdbare waardigheid en het sacrale karakter van ieder menselijk leven”.

Benedictus XVI verwijst in zijn brief naar de vorige maand gehouden Bijzondere Bisschoppensynode voor het Midden-Oosten. Daarin bespraken de katholieke synodevaders de moeilijkheden die Christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten ondervinden. De Paus schrijft dat de katholieken in Iran hun best doen loyaal een bijdrage te leveren aan het algemene welzijn van het land. Aan het einde van de brief drukt hij de hoop “dat de hartelijke betrekkingen, die tussen de Heilige Stoel en Iran gelukkig al bestaan, zich verder zullen ontwikkelen, evenals de relatie tussen de lokale Kerk met de burgerlijke autoriteiten”. Hij voegt eraan toe ervan overtuigd te zijn dat de introductie van een bilaterale commissie behulpzaam kan zijn bij de behandeling van kwesties van gedeeld belang, waaronder de vraag naar de juridische status van de Katholieke Kerk in het land.

De Pauselijke boodschap werd op dinsdag 9 november in de hoofdstad Teheran overhandigd door kardinaal Jean-Louis Tauran, voorzitter van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog. Kardinaal Tauran is tot en met zaterdag op een christelijk-islamitische conferentie in de voor sjiieten heilige stad Qom, in centraal-Iran.

Zie ook: 10-11-2010 - Paus stuurt boodschap aan Iraanse president

Publicatiedatum: 11 november 2010
Laatst bewerkt: 11 november 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test