• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
“Vrede zij met U.”

Dat waren de eerste woorden die Jezus tot de apostelen sprak in Zijn verrijzenis. Met deze woorden bracht de opgestane Heer de vrede terug in hun harten, toen zij nog in een shocktoestand verkeerden na die eerste verschrikkelijke ervaring van Goede Vrijdag. Hedenavond herhaal ik in de Naam van Onze Heer Jezus Christus uit kracht van Zijn Geest, temidden van een wereld die zich grote zorgen maakt om haar eigen bestaan, deze woorden tot U, omdat het woorden van leven zijn: “Vrede zij met U.”

Jezus heeft ons niet slechts de vrede geschonken. Hij heeft ons Zijn vrede en Zijn gerechtigheid geschonken. Hij is vrede en gerechtigheid. Hij wordt onze vrede en onze gerechtigheid.

Wat betekent dit? Dit betekent, dat Jezus Christus – Gods Zoon die mens geworden is, de volmaakte mens – in Zichzelf de onvergelijkbare waardigheid die God vanaf het begin aan de mens wil geven, vervolmaakt, herstelt en openbaar maakt. Hij verwerkelijkt in Zichzelf dat waartoe de mens geroepen is: hij die volledig verzoend is met de Vader, geheel één in Hem, geheel overgegeven aan de anderen. Jezus Christus is de levende vrede, de levende gerechtigheid.

Jezus Christus laat ons delen in wat Hij is. Door Zijn menswording heeft Gods Zoon Zich in zekere zin met ieder menselijk wezen verbonden. Hij heeft ons in ons innerlijke wezen herschapen; Hij heeft ons in ons innerlijke wezen met God verzoend, Hij heeft ons met onszelf verzoend, Hij heeft ons met onze broeders en zusters verzoend: Hij is ónze vrede.

Document

Naam: IN HET YANKEE-STADIUM IN NEW YORK
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Homilie
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 2 oktober 1979
Copyrights: © 1980, Stichting Verkondiging, Roermond
Vert. Past. Chr. van Buijtenen, pr.
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test