• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

De meerderheid van de waarnemers is het ermee eens dat de publicatie van de Apostolische Aansporing Paus Franciscus - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Querida Amazonia
Geliefde Amazone
(2 februari 2020)
een geestelijke aardbeving heeft veroorzaakt. In zijn apostolische exhortatie heeft Paus Franciscus de deur naar de wijding van gehuwde mannen, de zogenaamde viri probati, niet geopend. De Paus verwierp ook het voorstel tot sacramentele wijding van vrouwen binnen het permanente diaconaat, een voorstel dat met een meerderheid van stemmen was goedgekeurd in de Pan-Amazonsynode. Zowel de antichristelijke mainstream media als het machtige netwerk van kardinalen, bisschoppen, theologen en goedbetaalde leken-bureaucraten, wier geest is aangepast aan de ongelovige en relativistische geest van de wereld, waren aanvankelijk geschokt en sprakeloos - en reageerden met openlijke of onderdrukte frustratie.

In het dagelijkse nieuwsprogramma "Tagesthemen" van 13 februari 2020 liet de Duitse publieke omroep "ARD" de officiële commentator Paus Franciscus met deze woorden bekritiseren:

"Paus Francis heeft ons verrast met zijn beslissing om het celibaat strikt te interpreteren. De wereld was blijkbaar klaar en aan zijn kant. Het is geen geheim meer dat de Argentijn persoonlijk staat voor een versoepeling van de katholieke celibaatswet voor de geestelijkheid. Voor veel gelovigen zou het een logische stap zijn geweest om de wet van het celibaat in een eerste stap en zorgvuldig te versoepelen, zoals de Amazone-synode suggereert. Nog erger dan zijn 'nee' tegen een versoepeling van het celibaat is de beslissing van het hoofd van de kerk over de rol van de vrouw. Vrouwen wordt nog steeds grotendeels de mogelijkheid ontzegd om carrière te maken in de kerk".

De voorzitter van het Centraal Comité van Duitse Katholieken (Zentralkommissariat der Deutschen Katholiken) verklaarde:

"Helaas heeft paus Franciscus niet de moed opgebracht om echte hervormingen door te voeren op het gebied van de wijding van gehuwde mannen en de liturgische bedieningen van vrouwen, die al 50 jaar lang worden besproken". Een verrassend heftige reactie tegen paus Franciscus kwam ook van pater Paulo Suess, een Duitse theoloog die in Brazilië woont en prominent deelnam aan de Amazone-synode. Hij zei dat de visie van paus Franciscus op de Kerk in het Amazonegebied in delen van de Exhortatie "een nachtmerrie is". (zie: https:// www.domradio.de/themen/bischofssynode/2020-02-14).

Uit deze reacties blijkt dat al deze groepen en individuen zeker waren van de overwinning en vol vertrouwen verwachtten dat hun langverwachte doel, namelijk de afschaffing van het priesterlijk celibaat en de goedkeuring van de wijding van vrouwen, zou worden bereikt. In een redactioneel artikel van 13 februari, getiteld "Habemus Coelibatum!!" van de Duitse Blog "Im Beiboot Petri" maakte deze opmerkelijke observatie:

"Wat een dag. Journalisten in de westerse wereld belegerden het Vaticaan sinds de vroege ochtenduren om als eerste verslag uit te brengen van de op handen zijnde sensatie: "Eindelijk is het laatste bastion geslecht". Dit was het logische gevolg, want de 'meerderheid' had het in oktober besloten. Nu kon er niets fout gaan, want als de meerderheid beslist, kan God noch de paus dat betwisten. De linkse militante pers, ook bekend onder het pseudoniem MainStreamMedia (de gebruikelijke namen hoef ik hier niet verder te noemen), had al artikelen in hun computer klaar, zodat ze na de officiële aankondiging gewoon op de 'verzendknop' konden drukken en als eerste het sensationele nieuws naar de wereld konden brengen. Maar het bleek anders te zijn."

Document

Naam: QUERIDA AMAZONIA: EEN SPRANKJE HOOP TE MIDDEN VAN DE VOORTDURENDE VERWARRING...
Soort: Mgr. Athanasius Schneider - Brief
Auteur: Mgr. Athanasius Schneider
Datum: 18 februari 2020
Copyrights: © 2020. Lifesitenews.com / kath.net
Vert. vanuit het Engels en Duits, alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 6 augustus 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test