• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Maar we zijn ook hier gekomen om haar te smeken. Wat vragen wij, pelgrims onderweg in het derde christelijke millennium, aan de Moeder Gods? Hier in de stad die Paus Paulus VI toen hij Nazareth bezocht de "school van het Evangelie" noemde, Vgl. H. Paus Paulus VI, Homilie, In de Basiliek "Maria Boodschap" te Nazareth, Ter ere van de H. Maagd (5 jan 1964), 1 waar "we leren te zien naar en te Bron: Government of Israëlluisteren naar, te overwegen en te doorgronden de diepe en mysterieuze bedoeling van de zeer eenvoudige, zeer nederige en zeer mooie verschijning van de Zoon van God" H. Paus Paulus VI, Homilie, In de Basiliek "Maria Boodschap" te Nazareth, Ter ere van de H. Maagd (5 jan 1964), bid ik allereerst voor een grote vernieuwing van geloof in alle kinderen van de Kerk. Een diepe vernieuwing van geloof: niet alleen als een algemene levenshouding, maar als een bewuste en moedige belijdenis van het Credo: "Hij heeft het vlees aangenomen door de Heilige Geest uit de Maagd Maria en is mens geworden".

In Nazareth, waar Jezus "toenam in wijsheid en welgevalligheid bij God en de mensen " (Lc. 2, 52), vraag ik de Heilige Familie alle Christenen te inspireren om het gezin te verdedigen tegen zovele hedendaagse dreigingen tegen zijn natuur, zijn standvastigheid en zijn zending.

Aan de Heilige Familie vertrouw ik de pogingen van de Christenen en van alle mensen van goede wil om het leven te eerbiedigen en het respect en waardigheid van elk menselijk wezen te bevorderen.

Aan Maria, de Theotókos, de Moeder van God, wijd ik toe de gezinnen van het Heilige Land, de gezinnen van de wereld.

In Nazareth, waar Jezus zijn openbare leven begon, vraag ik Maria de Kerk overal te helpen het "goede nieuws" te prediken aan de armen, net zoals Jezus deed (Lc. 2, 18). In dit "Genadejaar van de Heer", vraag ik Haar ons de weg van nederige en vreugdevolle gehoorzaamheid aan het Evangelie in dienst van onze broeders en zusters te leren, zonder voorkeur en zonder vooroordelen.

"O Moeder van het Vleesgeworden Woord, veracht niet mijn smeekbeden, maar in uw barmhartigheid hoor en antwoordt mij. Amen." (Memorare)

Document

Naam: OP HET HOOGFEEST MARIA BOODSCHAP, NAZARETH
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Homilie
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 25 maart 2000
Copyrights: © 2000, Stg. InterKerk, Poeldijk
Bewerkt: 1 oktober 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test