• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

U, dierbare gezinnen, u bent de grote meerderheid in het volk Gods. Wat zou de Kerk zonder u zijn? Om de schoonheid en het belang van het gezin te kunnen erkennen, met zijn licht en schaduwzijden, heb ik de Exhortatie Paus Franciscus - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Amoris Laetitia
Over vreugde van de liefde
(19 maart 2016)
geschreven over de vreugde van de liefde, en wou ik dat het thema van deze Wereldbijeenkomst van Gezinnen zou zijn “Het Evangelie van het gezin, vreugde voor de wereld”. God verlangt dat elk gezin een lichtbaken is die de vreugde van Zijn leven uitstraalt in de wereld. Wat betekent dat? Dat betekent, dat wij na Gods reddende liefde ontmoet te hebben, dit met of zonder woorden proberen te tonen door kleine gebaren van goedheid in de routine van het dagelijks leven en in de simpelste ogenblikken van de dag.

Dat betekent heiligheid. Ik spreek graag over de heiligen “van naast de deur”, al die gewone mensen die Gods aanwezigheid weerspiegelen in het leven en in de wereld. Vgl. Paus Franciscus, Toespraak, Basilica di San Nicola, Bari (ItaliĆ«), Tijdens de ontmoeting met de leiders van Kerken en christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten (7 juli 2018), 6-7 De roeping tot liefde en heiligheid is niet voorbehouden tot enkele bevoorrechten. Zelfs nu, als we ogen hebben om te zien, kunnen wij het rondom ons bemerken. Zij is stil aanwezig in het hart van al die gezinnen die liefde, vergeving en barmhartigheid betonen waar zij zien dat het nodig is, en die het kalm doen, zonder bazuingeschal. Het Evangelie van het gezin is werkelijk vreugde voor de wereld wanneer Jezus daar, in onze gezinnen, kan gevonden worden; daar verblijft Hij in eenvoud en armoede, zoals in het huis van de Heilige Familie in Nazareth. 

Document

Naam: DE LIEFDE VAN CHRISTUS DIE ALLES NIEUW MAAKT, MAAKT HET HUWELIJK MOGELIJK
Avondwake tijdens de Wereldbijeenkomst van Gezinnen - Croke Park Stadium, Dublin (Ierland)
Soort: Paus Franciscus - Toespraak
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 25 augustus 2018
Copyrights: © 2018, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk / Nederlandse Bisschoppenconferentie
Vert. uit het Frans (Zenit.org): maranatha-gemeenschap
Bewerkt: 29 december 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test