• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

NA DE AARDBEVINGEN IN ITALIë
Sint Pietersplein

Ik had de catechese voor vandaag, zoals alle woensdagen in dit Jaar van de Barmhartigheid, voorbereid rond het thema van de nabijheid van Jezus. Maar met het oog op de aardbeving die Midden – Italië heeft getroffen en hele gebieden heeft verwoest met doden en gekwetsten, kan ik niet nalaten mijn grote pijn uit te spreken en mijn nabijheid bij alle mensen die in het getroffen gebied aanwezig waren, bij allen die dierbaren verloren hebben en bij hen die geschokt zijn door angst en dodelijke schrik. Wanneer je de burgemeester van Amatrice hoort zeggen “ het dorp is er niet meer” en beseft dat er onder de doden ook kinderen zijn, dan raakt me dat zeer diep.

Daarom wil ik al deze mensen – in de buurt van Accumoli, Amatrice en elders, in het bisdom Rieti en Ascoli Piceno en in heel Lazio, Umbrië en de Marken – verzekeren van het gebed en hen zeggen dat ze zeker mogen zijn van de liefde en van de omhelzing van heel de Kerk die hen op dit ogenblik met moederliefde tegen zich aandrukt, ook van onze omhelzing hier op het plein.

Ik dank alle vrijwilligers en werkers van de civiele bescherming die de bevolking ter hulp komen en ik vraag jullie aan te sluiten bij het gebed tot de Heer Jezus, dat Hij, die altijd ontroerd werd door menselijk lijden, de bedroefde harten zou troosten en hen, door bemiddeling van de Heilige Maagd Maria, vrede zou schenken.

Laten we ons samen met Jezus ontroeren. 

We verschuiven dus de catechese van vandaag naar volgende week. Ik nodig jullie uit om samen met mij een deel van de heilige Rozenkrans te bidden. De droeve geheimen
(…)

Document

Naam: NA DE AARDBEVINGEN IN ITALIë
Sint Pietersplein
Soort: Paus Franciscus - Audiëntie
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 24 augustus 2016
Copyrights: © 2016, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk
Vert. uit het Italiaans: Marcel De Pauw MSC
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen dossiers gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test