• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

VIDEOBOODSCHAP VOOR DE WERELDJONGERENDAG 2017

Beste jongeren,

met een levendige herinnering aan onze ontmoeting op de Wereldjongerendag van 2016 in Krakau zijn wij op weg gegaan naar het volgende doel, dat, als God wil, Panama in 2019 zal zijn. Deze ogenblikken van ontmoeting en dialoog met jullie zijn voor mij zeer belangrijk en ik heb gewild dat deze route werd gegaan in overeenstemming met de voorbereiding van de volgende bisschoppensynode, die aan jullie, jongeren, is gewijd.

Op deze weg begeleidt ons onze Moeder de Maagd Maria. Maria zegt: “Aan Mij deed zijn wonderwerken Die machtig is” (Lc. 1, 49). Zij weet dank te brengen aan God, die neerzag op haar kleinheid, en zij herkent de grootse dingen die Hij in haar leven verwezenlijkt; en zij gaat op reis om haar nicht Elisabeth, die op leeftijd is en behoefte heeft aan haar nabijheid, te ontmoeten. Zij blijft niet thuis opgesloten zitten, omdat zij geen jongere is die op de bank hangt en die probeert er haar gemak van te nemen en veilig te zijn, zonder dat iemand haar lastig valt. Zij wordt door het geloof bewogen, omdat het geloof de kern is van heel de geschiedenis van onze Moeder.

Beste jongeren, ook God ziet neer op jullie en wanneer Hij dit doet, ziet Hij heel de liefde die jullie in staat zijn te geven. Jullie kunnen, zoals de jonge vrouw van Nazareth, de wereld verbeteren om een indruk na te laten die de geschiedenis tekent, die van jullie en die van vele anderen. De Kerk en de maatschappij hebben jullie nodig. Met jullie benadering, met de moed die jullie hebben, met jullie dromen en idealen vallen de muren van onbeweeglijkheid weg en gaan er wegen open die ons naar een betere, rechtvaardigere, minder wrede en menselijkere wereld leiden.

Ik moedig jullie aan gedurende deze weg een relatie van vertrouwelijkheid en vriendschap met de Heilige Maagd te onderhouden. Zij is onze Moeder. Spreek met haar als met een Moeder. Breng met haar dank voor de kostbare gave van het geloof dat jullie van je voorouders hebben ontvangen en vertrouw haar je hele leven toe. Als een goede Moeder luistert zij naar jullie, omarmt zij jullie, houdt zij van jullie, is zij samen op weg met jullie. Ik verzeker jullie dat, als jullie dat doen, jullie er geen spijt van zullen hebben.

Een goede pelgrimstocht gewenst naar de Wereldjongerendag van 2019. God zegene jullie.

Document

Naam: VIDEOBOODSCHAP VOOR DE WERELDJONGERENDAG 2017
Soort: Paus Franciscus - Boodschap
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 27 februari 2017
Copyrights: © 2017, Libreria Editrice Vaticana / SRKK
Vert. uit het Italiaans: drs. H.M.G. Kretzers
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test