• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Door de melaatse te genezen, doet Jezus geen enkel kwaad aan degenen die gezond zijn, integendeel, Hij bevrijdt hen van angst; Hij bezorgt hen geen gevaar maar geeft hen een broeder; Hij minacht de Wet niet maar waardeert de mens aan wie God de Wet heeft gegeven. Eigenlijk bevrijdt Jezus de gezonde van de bekoring van de oudste broer Vgl. Lc. 15, 11-32 en van de last van jaloezie en het gemor van de arbeiders die “de last van de dag en de brandende hitte hebben gedragen” Vgl. Mt. 20, 1-16 .

Bijgevolg kan naastenliefde niet neutraal, onverschillig, lauw of onpartijdig zijn! Naastenliefde is besmettelijk, begeesterd, neemt risico en impliceert! Want ware naastenliefde is altijd onverdiend, onvoorwaardelijk en gratis! Vgl. 1 Kor. 13 Naastenliefde is creatief om de juiste taal te vinden om met iedereen te communiceren die ongeneeslijk beschouwd wordt en dus niet kan aangeraakt worden. Het vinden van de juiste taal ... Contact is de ware taal van de communicatie, dezelfde affectieve taal die genezing brengt aan de melaatse. Hoeveel genezingen kunnen wij verrichten en overbrengen door deze taal te leren! Hij was een melaatse en is een verkondiger van Gods liefde geworden. Het Evangelie zegt: “Eenmaal vertrokken begon de man zijn verhaal overal in het openbaar te vertellen en ruchtbaarheid aan de zaak te geven” (Mc. 1, 45).

Document

Naam: HET EVANGELIE OVER DE UITGESTOTENEN OPENBAART ONZE GELOOFWAARDIGHEID
Tijdens de H. Mis in concelebratie met 20 nieuwe kardinalen, ter afsluiting van het consistorie waarin de creatie had plaatsgevonden
6e Zondag door het Jaar (B) - Sint Pietersbasiliek
Soort: Paus Franciscus - Homilie
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 15 februari 2015
Copyrights: © 2015, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk
Vert.: maranatha-gemeenschap; tussentitels, alineaverdeling en-nummering: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test