• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

EEN BIJBEL IN ELK GEZIN!
27e Zondag door het Jaar (A) - Sint Pietersplein

Geliefde broers en zussen goede dag!

Vanmorgen hebben we, met de concelebratie in de Sint-Pietersbasiliek, de Buitengewone Algemene Vergadering van de Bisschoppensynode ingehuldigd. De synodevaders uit alle streken van de wereld, zullen, samen met mij; twee intense weken beleven van luisteren en confronteren, bevrucht door het gebed, over het thema “De pastorale uitdagingen betreffende het gezin in de context van de evangelisatie”.

Het Woord van God stelt ons vandaag het beeld voor van de wijngaard als symbool van het volk dat God zich gekozen heeft. Zoals een wijngaard vereist het volk alle zorg; het vraagt een geduldige en trouwe liefde. Zo handelt God met ons, en zo worden wij Herders geroepen te handelen. Zorg dragen voor het gezin is ook een wijze van werken in de wijngaard van de Heer opdat hij de vruchten van het Rijk van God zou voortbrengen. Vgl. Mt .21, 33-34

Maar, opdat het gezin de weg goed zou kunnen gaan, met vertrouwen en hoop; moet het door het Woord van God gevoed worden. Het is daarom een gelukkig toeval dat onze broeders, de Paulisten, vandaag op dit plein en op veel andere plaatsen een grote bedeling van de Bijbel hebben willen organiseren. We danken onze broeders de Paulisten! Ze doen dit bij gelegenheid van de honderdste verjaardag van hun stichting door de zalige Giacomo Alberione, groot apostel van de communicatie. Met andere woorden, nu vandaag de Synode begint; kunnen we met de hulp van de Paulisten zeggen: een Bijbel in elk gezin! “Maar Vader, wij hebben er twee, drie…” Waar hebben jullie ze verborgen?... De Bijbel moet niet in een boekenrek staan, maar binnen handbereik om er dikwijls in te lezen, elke dag, persoonlijk of samen, man en vrouw, ouders en kinderen, misschien zelfs 's avonds, in het bijzonder op zondag. Zo groeit het gezin, is het op weg, dankzij het licht en de kracht van het Woord van God!

Ik nodig allen uit de werkzaamheden van de Synode met gebed te ondersteunen en de moederlijke voorspraak van de Maagd Maria af te smeken. Op dit ogenblik sluiten we ons op spirituele wijze aan bij hen die in het heiligdom van Pompeï de traditionele “Smeekbede” richten tot de Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Dat ze vrede bekome voor de gezinnen en voor de hele wereld.

Document

Naam: EEN BIJBEL IN ELK GEZIN!
27e Zondag door het Jaar (A) - Sint Pietersplein
Soort: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 5 oktober 2014
Copyrights: © 2014, Libreria Editrice Vaticana / kerknet.be
Vert. uit het Italiaans: Marcel De Pauw MSC; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 26 oktober 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test