• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Na het bidden van het Angelus
(...)

En nu zou ik voor jullie een eenvoudig gebaar willen stellen. De voorbije zondagen heb ik jullie allen voorgesteld een klein Evangelieboek aan te schaffen om het gedurende de dag bij je te hebben, om er dikwijls in te kunnen lezen. Verder heb ik gedacht aan het oude kerkelijke gebruik om in de Vastentijd aan de catechumenen het Evangelie te schenken, aan hen die zich op het Doopsel voorbereiden. Welnu, vandaag wil ik jullie die hier op het plein zijn – als teken voor allen – een Evangelieboek in zakformaat geven. Het zal jullie gratis uitgedeeld worden. Op het plein zijn verdeelpunten. Ik zie ze… Ga naar de verdeelpunten en neemt het Evangelie. Neem het, draag bij e en lees het elke dag: het is echt Jezus die je toespreekt! Het is echt het Woord van Jezus: dit is het Woord van Jezus!

Zoals Hij zeg ik jullie: om niets hebben jullie ontvangen; geeft ook om niets, geeft de boodschap van het Evangelie! Maar misschien is er iemand die niet gelooft dat dit gratis is en stelt de vraag “Hoeveel kost het? Hoeveel moet ik betalen Vader?” Laat ons een afspraak maken: als tegenprestatie voor dit geschenk, stel een gebaar van naastenliefde, een gebaar van belangeloze liefde, een gebed voor de vijanden, een verzoening, iets…

Vandaag kan men het Evangelie ook lezen bij middel van allerlei technologische middelen. Men kan de hele Bijbel bij zich dragen in een draagbaar telefoontje, in een tablet. Het belangrijkste is Gods Woord te lezen, met alle middelen, maar Gods Woord lezen: het is Jezus die ons daar toespreekt! En het met open hart opnemen. Dan zal het goede zaad vruchten dragen!

Ik wens jullie een fijne zondag en smakelijk eten! Tot ziens.

Document

Naam: DE GODDELIJKE BARMHARTIGHEID, AAN ALLEN AANGEBODEN, KENT GEEN ENKELE GRENS!
Vijfde zondag van de Veertigdagentijd (Jaar A) - Sint Pietersplein
Soort: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 6 april 2014
Copyrights: © 2014, Libreria Editrice Vaticana / kerknet.be
Vert. uit het Italiaans: Marcel De Pauw MSC; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 26 oktober 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test