• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

AAN NEDERLANDSE STUDENTEN (RKSTUDENT.NL)

Uit het Vaticaan, 10 februari 2014

Beste jonge vrienden,

De Heilige Vader heeft jullie brief van 17 november jongstleden ontvangen, en hij heeft mij gevraagd om namens hem te antwoorden. Hij waardeert de devote gevoelens die jullie erin uitdrukken, en jullie verwoording van het katholieke geloof waaraan jullie zijn toegewijd. Het spijt me dat het, vanwege de hoeveelheid post van de afgelopen paar maanden, niet mogelijk was om eerder te reageren.

Zijne Heiligheid deelt jullie zorgen over de uitdagingen die jullie tegenkomen in het leven en delen van jullie geloof. Hij moedigt jullie aan vol te houden in persoonlijk en gezamenlijk gebed, dat jullie zal helpen om die “contemplatieve geest” te ontwikkelen “die ons steeds laat begrijpen dat ons een schat is toevertrouwd die ons menselijker maakt en ons helpt een nieuw leven te leiden” Paus Franciscus, Postsynodale Apostolische Exhortatie, Over de verkondiging van het Evangelie in de wereld van vandaag - Naar aanleiding van de Bisschoppensynode 2012 over de nieuwe evangelisatie, Evangelii Gaudium (24 nov 2013), 264. De Heilige Vader hoopt dat jullie in dit leven steeds getrouwer zullen getuigen door het vieren van de Sacramenten van Verzoening en de Eucharistie, door het lezen van het Evangelie, door broederschap, en dienstbaarheid aan de meest behoeftigen.

De Heilige Vader vertrouwt jullie toe aan de liefdevolle voorspraak van Maria, Moeder van de Kerk, en schenkt jullie met liefde de Apostolische Zegen als een belofte van vrede en vreugde in Christus onze Heer.

Hoogachtend de uwe in Christus,

+ Angelo Becciu,
Substituut

Document

Naam: AAN NEDERLANDSE STUDENTEN (RKSTUDENT.NL)
Soort: Paus Franciscus - Brief
Auteur: Aartsbisschop Angelo Becciu
Datum: 10 februari 2014
Copyrights: © 2014, Libreria Editrice Vaticana / incaelo.wordpress.com
Vert. uit het Engels: Mark de Vries
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen dossiers gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test