• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

BIJ DE OPENING VAN DE BIJZONDERE CONSISTORIE OVER HUWELIJK EN GEZIN
Nieuwe Synodehal

Dierbare broeders,

Van harte groet ik u allen en met u, dank ik de Heer die ons deze dagen van ontmoeting en werken gegeven heeft. We verwelkomen speciaal onze broeders die aanstaande zaterdag tot kardinaal gecreëerd worden en we vergezellen hen met onze gebeden en onze broederlijke genegenheid. Ik dank ook Kardinaal Sodano voor zijn woorden.

Gedurende deze dagen zullen we in het bijzonder nadenken over het gezin, dat de fundamentele cel is van onze samenleving. Vanaf het begin zegende de Schepper man en vrouw opdat zij vruchtbaar zouden zijn en zich zouden vermenigvuldigen en zo is het gezin het beeld van de Drie-ene God in de wereld.

Onze overwegingen moet de schoonheid van het gezin en het huwelijk, de grootsheid van deze menselijke realiteit die zo eenvoudig is en toch zo rijk, gekenmerkt door vreugde en hoop, strijd en lijden, zoals het hele leven. We willen de theologie van het gezin verdiepen en onderscheiden welke pastorale praktijk onze tijd nodig heeft. Mogen we dit opmerkzaam doen, zonder te vervallen in “casuïstiek”, want dit heeft zondermeer gevolgen voor de kwaliteit van ons werk. Vandaag wordt op het gezin neergekeken en verkeerd behandeld. We zijn ertoe opgeroepen om te erkennen hoe mooi, waar en goed het is om een gezin te stichten, een vandaag een gezin te zijn; en hoe onvervangbaar is het gezin voor het leven in de wereld en voor de toekomst van de mensheid. We zijn geroepen God’s schitterende plan met het gezin bekend te maken en om echtparen te helpen met vreugde dit plan in hun leven te beleven, terwijl wij ze, te midden van zo vele moeilijkheden, begeleiden met onze pastorale zorg die stevig, moedig en liefdevol is.

Namens iedereen dank ik Kardinaal Walter Kasper voor zijn waardevolle bijdrage die hij ons zal geven tijdens zijn inleiding.

Dank u allen en een productieve dag gewenst!

Document

Naam: BIJ DE OPENING VAN DE BIJZONDERE CONSISTORIE OVER HUWELIJK EN GEZIN
Nieuwe Synodehal
Soort: Paus Franciscus - Toespraak
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 20 februari 2014
Copyrights: © 2014, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk
Vertaling uit het Engels: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test