• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Geliefde broeders en zusters!

We zijn gekomen op het hoogtepunt van het Grote Jubeljaar 2000. Gedurende deze dagen zullen we enkele hoogtepunten beleven in de Liturgie. De diepste betekenis van dit Jubileum wordt hierin geopenbaard. Inderdaad, in één week tijd vieren wij twee plechtigheden: Drie-eenheidszondag en Sacramentszondag, waarin het karakter van dit Heilige Jaar ten volle geopenbaard is, tegelijk Drie-in-één en Eucharistisch.

Voorafgegaan door drie jaren van overwegingen over Christus, de Heilige Geest en de Vader, is de bedoeling van het Grote Jubileum de Goddelijke Drie-eenheid dank te zeggen en te prijzen van Wie alles komt en op Wie alles gericht is in de wereld en de geschiedenis Vgl. H. Paus Johannes Paulus II, Apostolische Brief, Nu het derde millennium van de nieuwe tijd nadert, Tertio millennio adveniente (10 nov 1994), 55.

Maar "de weg" en "de deur" van toegang tot het mysterie van Gods Liefde is slechts één: Jezus, die is geboren, gestorven en verrezen om leven te geven aan elke man en vrouw. Voordat Hij, Slachtoffer als zoenoffer voor onze zonden, stierf aan het kruis, liet Jezus de kerk de gedachtenis aan Zijn verlossende offer na: het sacrament van de Eucharistie. Daarom kan het jaar 2000 niet anders zijn dan een "intens Eucharistisch" jaar en is Rome gastheer voor het Internationale Eucharistisch Congres dat vanavond zal beginnen.

Document

Naam: DRIEVULDIGHEIDSZONDAG TIJDENS INTERNATIONAAL EUCHARISTISCH CONGRES - ROME 2000
Tijdens Internationaal Eucharistisch Congres - Rome 2000
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Angelus/Regina Caeli
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 18 juni 2000
Copyrights: © 2000, Stg. Interkerk, Poeldijk
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test