• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

TOT DE EUROPESE JONGERENBIJEENKOMST VAN TAIZé IN LISSABON

Beste jongeren,

de Paus sluit zich graag in gebed aan bij jullie die samen zijn in Lissabon op initiatief van de gemeenschap van Taizé. Tijdens deze dagen zullen jullie de gelegenheid hebben om in een intieme relatie met de Heer te leven, een ervaring van kerk-zijn op te doen met de Portugese gemeenschappen, en te danken voor de gaven die de Heer jullie geeft.

Om als christenen stevige grond onder de voeten te krijgen, worden jullie opgeroepen om naar de bronnen van het geloof terug te gaan en de diepte van Gods mysterie te ontdekken. Deze kennis zal jullie helpen om Christus lief te hebben, om Hem in zijn Kerk te dienen en te getuigen in de wereld, op de plek waar jullie gezonden zijn. Ook ervaren jullie gemeenschap met andere jongeren. Deze gemeenschap is de basis van innerlijke vrede en verbondenheid. Wordt steeds meer stichters van vrede en eenheid, als jullie weer naar huis gaan! Lissabon, de stad waar jullie samen zijn, staat open voor de wereld. Dat jullie op jullie beurt open mogen staan voor jullie broeders en zusters van verschillende culturen, om van de planeet een samenleving te maken die steeds hartelijker wordt!

De Heilige Vader vertrouwt jullie toe aan de voorspraak van Maria van Fatima, Moeder van Christus en Moeder van de Kerk. Hij schenkt van harte zijn apostolische zegen zowel aan jullie als aan de gemeenschap van Taizé, de mensen die de bijeenkomst georganiseerd hebben, en de christelijke gemeenschappen en gezinnen die jullie ontvangen hebben.

Document

Naam: TOT DE EUROPESE JONGERENBIJEENKOMST VAN TAIZé IN LISSABON
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Boodschap
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 1 december 2004
Copyrights: © 2004, Taizé
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test