• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Ná het bidden van het Angelus

{in het Frans}

Beste pelgrims hier aanwezig, of die deelnemen aan het Angelus via radio of televisie: de komende dagen zal ik een apostolische reis naar Libanon maken om de Paus Benedictus XVI - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Ecclesia in Medio Oriente
De Kerk in het Midden-Oosten - Naar aanleiding van de Bisschoppensynode over het Midden-Oosten
(14 september 2012)
te ondertekenen, het resultaat van de buitengewone Vergadering voor het Midden-Oosten van de Bisschoppensynode, gehouden in oktober 2010. Ik zal de gelukkige gelegenheid hebben om het Libanese volk en hun autoriteiten te ontmoeten, evenals de christenen van dat geliefde land en degenen die uit de buurlanden komen. Ik ben mij bewust van de vaak dramatische situatie van de bewoners van die regio, die al lang wordt verscheurd door onophoudelijke conflicten. Ik begrijp de angst van de vele bewoners van het Midden-Oosten die dagelijks worden ondergedompeld in allerlei soorten lijden – en soms de dood – dat hun persoonlijke en gezinsleven beïnvloedt. Ik denk met bezorgdheid aan degenen die, op zoek naar een ruimte van vrede, hun familie- en beroepsleven verlaten en de onzekerheid van ballingen ervaren.

Hoewel het moeilijk lijkt om oplossingen te vinden voor de verschillende problemen die de regio teisteren, is het niet mogelijk om toe te geven aan het geweld en de oplopende spanningen. De inzet voor de dialoog en verzoening moet een prioriteit zijn voor alle betrokken partijen en moet worden gedragen door de internationale gemeenschap, die zich steeds meer bewust is van het belang voor de hele wereld van een stabiele en duurzame vrede in de hele regio. Mijn apostolische reis naar Libanon, met uitbreiding naar het Midden-Oosten als geheel, staat in het teken van vrede, verwijzend naar de woorden van Christus: "Mijn vrede geef ik u" (Joh. 14, 27). Moge God Libanon en het Midden-Oosten zegenen. Moge God u allen zegenen.

Document

Naam: DE TAAL VAN DE LIEFDE SPREKEN
23e zondag door het Jaar (Jaar B) - Cortille van Castel Gandolfo
Soort: Paus Benedictus XVI - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 9 september 2012
Copyrights: © 2012, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk / Nederlandse Bisschoppenconferentie
© 2021, Vert. uit Spaanse vertaling: W.J.G.A. Veth pr.; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 5 september 2021

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test