• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

TIJDENS DE H. MIS IN HET HEILIGDOM VAN HET HEILIG KRUIS
Mogila (fragment)

{...}

Met dit (nieuwe houten kruis) werd aan ons een teken gegeven, op de drempel van een nieuw millennium, in deze nieuwe tijden, deze nieuwe condities van leven, wordt het evangelie opnieuw verkondigd. Een nieuwe evangelisatie is begonnen, alsof het een nieuwe verkondiging is, zelfs al is het in de realiteit dezelfde verkondiging als ooit. Het kruis staat hoog boven de ronddraaiende wereld.

Laat ons vandaag, voor het kruis van Mogila, het kruis van Nowa Huta, danken voor het nieuwe begin van de evangelisatie dat vanaf hier zal geschieden. En laten we allen bidden dat het even vruchtbaar mag zijn als de eerste evangelisatie - zelfs meer vruchtbaar.

{...}

{...}

Vanaf het kruis van Nowa Huta begint de nieuwe evangelisatie, de evangelisatie van het tweede millennium. De kerk is een getuige en een bevestiging hiervan. Het ontstond uit een levend bewustzijn en verantwoordelijk geloof en het moet voortduren om dat geloof te dienen.

De evangelisatie van het nieuwe millennium moet verwijzen naar de leer van het Tweede Vaticaans Concilie. Het zal, zoals het Concilie leerde, een gedeeld werk moeten zijn van priesters, religieuzen, leken, ouders en jonge mensen. De parochie is niet alleen een plaats waar catechese wordt gegeven, het is ook de levende omgeving die de catechese actueel moet maken.

{...}

Document

Naam: TIJDENS DE H. MIS IN HET HEILIGDOM VAN HET HEILIG KRUIS
Mogila (fragment)
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Homilie
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 9 juni 1979
Copyrights: © 2017, Libreria Editrice Vaticana / De Boog / Betsaida / Kath. Alphacentrum / Centrum Parochiespritualiteit
Vert. uit het Engels: M. Spruit
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test