• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Iedere particuliere kerk moet zich edelmoedig openstellen voor de noden van de andere kerken. De samenwerking tussen de kerken op werkelijk wederkerige wijze, die hen bereid maakt te geven en te ontvangen, is een bron van verrijking voor allen en gaat verschillende sectoren van het kerkelijke leven aan. Wat dit betreft blijft de verklaring van de bisschoppen in Puebla een voorbeeld: “Eindelijk is voor Latijns Amerika het uur gekomen (...) om zich, over zijn grenzen heen, ad gentes te begeven. Het is zeker dat wij zelf nog missionarissen nodig hebben, maar wij moeten van onze armoede geven” Documenten van de algemene bijeenkomst van het episcopaat van Latijns Amerika te Puebla, 2941 (368).

In deze geest nodig ik de bisschoppen en de bisschoppenconferenties uit edelmoedig te verwezenlijken wat voorzien is in de richtlijnen die de Congregatie voor de Geestelijkheid heeft uitgevaardigd voor de samenwerking tussen de particuliere kerken en in het bijzonder voor een betere verdeling van de geestelijkheid in de wereld Vgl. Congregatie voor de Clerus, Richtlijnen voor de bevordering van de wederkerige samenwerking van particuliere kerken en speciaal voor een meer geschikte verdeling van de geestelijkheid, Postquam Apostoli (25 mrt 1980).

De zending van de Kerk is ruimer dan de “gemeenschap tussen de kerken”, die behalve op de hulp voor de herevangelisatie, ook en vooral gericht moet zijn op het specifieke missiewerk. Ik doe een beroep op alle kerken, jonge en oude, om deze zorg met mij te delen, zich moeite te geven voor de vermeerdering van de roepingen voor de missie en de verschillende moeilijkheden te overwinnen.

Document

Naam: REDEMPTORIS MISSIO
Over de blijvende geldigheid van de missie-opdracht
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Encycliek
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 7 december 1990
Copyrights: © 1991 - Stichting R.K. Voorlichting
Bewerkt: 15 april 2022

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test