• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

PELGRIMAGE VAN VERTROUWEN
Boodschap van Paus Benedictus XVI aan de deelnemers van de Taizé-bijeenkomst in Rotterdam 2010

Beste jongeren,

Over jullie allen, bijeen in Rotterdam door gehoor te geven aan de oproep van de gemeenschap van Taizé, roept Zijne Heiligheid Paus Benedictus XVI de kracht en de vrede van de Heilige Geest af, over jullie en over de pastores, kerkgemeenschappen en gezinnen die jullie gastvrijheid verlenen. Moge God jullie en ook de broeders van Taizé die deze 33e Europese jongerenontmoeting organiseren, naar de bronnen van vreugde leiden.

Jullie ontdekken het tijdens deze dagen: deze vreugde verwijdert jullie niet van een solidariteit met de vele vormen van menselijk leed, maar ze is diepgaand verbonden met het vertrouwen in God. Beleef dit vertrouwen, verwelkom het en dan maakt het in jou een radicale vernieuwing van jouw mens-zijn mogelijk zoals Christus die is komen brengen. Jullie zullen zo de moed vinden om tegen de stroom in te gaan, wanneer dat nodig is. Door niet toe te geven aan de luchtspiegeling van het individualisme, worden jullie steeds meer solidaire mannen en vrouwen want je geeft jezelf aan de ander.

Moge bij jullie terugkeer in eigen land, de Heilige Geest jullie vervullen met een grenzeloos mededogen en jullie verbeelding en moed meegeven om te ontdekken hoe je de eigen plaatselijke gemeenschappen kunt omvormen in plekken waar goedheid van hart en vertrouwen heersen. De vrede die je zo meekrijgt, zal zo uitstralen naar anderen toe, naar de wereld.

De Heilige Vader hoopt jullie in augustus 2011 in Madrid te ontmoeten voor de Wereldjongerendagen en hij vertrouwt jullie toe aan de voorspraak van de Maagd Maria, Moeder van de gelovigen, die in Kana getuige was van de vreugde die haar Zoon naar de wereld is komen brengen, en van ganser harte zendt hij jullie een liefdevolle apostolische zegen.

Document

Naam: PELGRIMAGE VAN VERTROUWEN
Boodschap van Paus Benedictus XVI aan de deelnemers van de Taizé-bijeenkomst in Rotterdam 2010
Soort: Raad voor de Openbare Aangelegenheden - Staatssecretariaat
Auteur: Tarcisio Kardinaal Bertone
Datum: 15 december 2010
Copyrights: © 2010, Taizé, Frankrijk
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test