• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

WELKOMSTWOORD - OPENING WJD TORONTO 2002

Beste jonge vrienden!

Jullie zijn naar Toronto gekomen vanuit alle continenten om de Wereld Jongeren Dag te vieren. Mijn vreugdevolle en hartelijke groeten gaan naar jullie allen! Ik heb heel bijzonder uitgekeken naar deze ontmoeting, speciaal toen ik in het Vaticaan van dag tot dag het goede nieuws hoorde aangaande de initiatieven die jullie hebben ondernomen op jullie tocht hierheen. En vaak, zelfs zonder jullie ontmoet te hebben, bracht ik jullie in mijn gebed tot de Heer. Hij kent jullie altijd al en Hij heeft ieder van jullie persoonlijk lief.

Met broederlijke genegenheid groet ik de Kardinalen en Bisschoppen die hier met jullie zijn; in het bijzonder Bisschop Jacques Berthelet, President van de Bisschoppenconferentie van Canada, Kardinaal Aloysius Ambrozic, Aartsbisschop van deze stad en Kardinaal James Francis Stafford, President van de Pauselijke Raad voor de Leken. Tot allen zeg ik: moge het contact met jullie pastoors helpen om te ontdekken en meer en meer te waarderen de schoonheid van de Kerk, te ervaren een missionerende gemeenschap te zijn.

Luisterend naar de lange lijst van landen waar jullie vandaan komen hebben we praktisch een wereldreis gemaakt. In allen van jullie heb ik een klein kijkje kunnen nemen naar de gezichten van jullie mede jonge mensen die ik gedurende mijn apostolische reizen ben tegengekomen en die jullie, op een bepaalde manier, eveneens hier vertegenwoordigen.

Ik heb jullie voorgesteld als onderweg, wandelend in de schaduw van het Jubileum Kruis, op deze grote jongeren pelgrimage die, gaande van continent naar continent, vurig verlangd om de wereld stevig te omhelzen met geloof en hoop. Vandaag maakt deze pelgrimage een stop aan de rand van het meer van Ontario. Daarmee worden we herinnerd aan een ander meer, het Meer van Tiberias, aan welke randen de Heer Jezus een fascinerend voorstel heeft gedaan aan de eerste Apostelen, sommigen waarschijnlijk niet veel ouder dan jullie. Vgl. Joh. 1, 35 - 42

De Paus, die jullie heel erg lief heeft, is van verre gekomen om samen met jullie opnieuw te luisteren naar de woorden van Jezus. Zoals het het geval was met de leerlingen op die dag, lang geleden, kunnen deze woorden de harten van de jongeren in vlam zetten en motiveren voor hun hele leven. Ik nodig jullie uit om van de diverse activiteiten tijdens deze Wereld Jongeren Dag een bijzondere tijd te maken, vooral wanneer je intens wilt luisteren naar de Heer, met een gewillig en toegewijd hart, zodat jullie "het Zout der aarde en het Licht van de wereld" Vgl. Mt. 5, 13-16 worden.

Document

Naam: WELKOMSTWOORD - OPENING WJD TORONTO 2002
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Toespraak
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 25 juli 2002
Copyrights: © Stg. Interkerk, Poeldijk
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test