• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

AANKOMST OP VLIEGVELD TORONTO - WYD TORONTO 2002

Geachte premier Chrétien, Beste Canadese vrienden,

Ik ben zeer dankbaar voor uw woorden van welkom, premier en ben zeer vereerd door de aanwezigheid hier van de premier van Ontario, de burgemeester van de stad Toronto en alle andere voorname gasten van regering en burgerlijke overheid. Tot ieder zeg ik nadrukkelijk "dank u" voor het opnemen van het initiatief de Wereldjongerendagen in Canada te houden en voor alles wat gedaan is om dit werkelijkheid te maken. Beste mensen van Canada, Ik heb nog helder voor de geest mijn eerste apostolisch bezoek in 1984 en van mijn kort bezoek in 1987 aan de inheemse bevolking in het land van Denendeh. Dit keer moet ik tevreden zijn met alleen in Toronto te blijven. Vanuit hier groet ik alle Canadezen. Jullie zijn in mijn dankbare gebeden tot God, die uw groot en prachtig land overvloedig gezegend heeft.

Jonge mensen vanuit alle delen van de wereld komen in Toronto bij elkaar voor de Wereldjongerendagen. Met hun gaven van verstand en liefde vertegenwoordigen zij de toekomst van de wereld. Maar zij dragen ook de kenmerken van een land dat te vaak vrede of gerechtigheid niet kent. Teveel levens beginnen en eindigen zonder vreugde, zonder hoop. Dat is een van de belangrijkste redenen voor de Wereldjongerendagen. Jonge mensen komen bij elkaar om zichzelf toe te wijden, in de kracht van hun geloof in Jezus Christus om te veroorzaken vrede en menselijke solidariteit. Dank u, Toronto; dank u, Canada, om hen welkom te heten met open armen!

In de Franse versie van jullie volkslied, ".O Canada", zingen jullie: "Car ton bras sait porter l'épée, il sait porter la croix...". Canadezen zijn erfgenamen van een bijzonder rijk humanisme, nog meer verrijkt door de mengeling van vele verschillende culturele elementen. Maar de kern van jullie erfenis is de geestelijke en transcendente visie op het leven gefundeerd op de Christelijke openbaring die essentiële impuls gaf tot jouw ontwikkeling als een vrije, democratische en zorgzame samenleving, door geheel de wereld erkend als een voorvechter van mensenrechten en menselijke waardigheid.
In een wereld van grote sociale en ethische spanningen en verwarring over de essentie van het leven, hebben Canadezen een onvergelijkbare schat bij te dragen . op voorwaarde dat wat ze bewaren wat diep, goed en gegrond is in hun eigen erfenis. Ik bid dat de Wereldjongerendag alle Canadezen de gelegenheid geeft de waarden te herinneren die essentieel zijn voor een goed leven en tot menselijk geluk.

Premier, beste vrienden: moge het motto van de Wereldjongerendagen weerklinken in heel het land, dat alle Christenen zich herinneren "Zout van de aarde en Licht van de wereld" te zijn.

God zegene jullie allen. God zegene Canada.

Document

Naam: AANKOMST OP VLIEGVELD TORONTO - WYD TORONTO 2002
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Toespraak
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II
Datum: 23 juli 2002
Copyrights: © 2002, WJD
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test