• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

EUROPESE ONTMOETING IN POZNAN GEORGANISEERD DOOR DE GEMEENSCHAP VAN TAIZé

Beste jongeren,

Door gebed zal de Heilige Vader bij jullie zijn, nu jullie gehoor geven aan de oproep van de gemeenschap van Taizé om bijeen te komen in Poznań, in het vaderland van zijn grote voorganger Johannes Paulus II. Hij zal de heilige Geest vragen in jullie een steeds groeiend verlangen naar God aan te wakkeren en jullie vertrouwen in Hem te verdiepen waardoor jullie moedig de toekomst en zijn vele uitdagingen tegemoet kunnen treden.

De paus schenkt jullie vertrouwen om mannen en vrouwen tegemoet te gaan in wier leven God geen rol meer speelt, maar die tastenderwijs naar Hem op zoek zijn zonder het vaak te beseffen. Zij hebben er behoefte aan echte getuigen te ontmoeten die voor hen het gelaat van Christus doen oplichten. Moge God jullie daden en woorden zodanig inspireren dat ze, na jullie thuiskomst, bij anderen de hoop aanwakkeren van waaruit jullie leven, en de bezieling die zijn Geest in elke mensenleven wil leggen!

Ja, wees blij met het dorstig verlangen dat door Hem in jullie tot uiting komt: het is een uitdrukking van jullie waardigheid als zonen en dochters van God. Tijdens deze 32ste Europese ontmoeting in Polen, een nieuwe etappe van jullie pelgrimage van vertrouwen over heel de aarde, zullen jullie de vreugde ontdekken om samen te putten uit de bronnen van de levende God, de vreugde van de verbondenheid in Christus. Hij roept jullie immers op tot deze vreugde.

Zijne heiligheid Paus Benedictus XVI vertrouwt jullie toe aan de voorspraak van de Maagd Maria, moeder van de gelovigen. Hij geeft jullie van ganser harte en met grote genegenheid een apostolische zegen, en ook aan de broeders van Taizé, alle personen die deze pelgrimage hebben georganiseerd, de pastores en gelovigen die jullie ontvangen, en aan jullie families.

Document

Naam: EUROPESE ONTMOETING IN POZNAN GEORGANISEERD DOOR DE GEMEENSCHAP VAN TAIZé
Soort: Paus Benedictus XVI - Boodschap
Auteur: Tarcisio Kardinaal Bertone
Datum: 14 december 2009
Copyrights: © 2009, www.taize.fr
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test