• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ik dank de Heer voor de bijzondere tekenen van wederzijdse genegenheid, van deelname en delen, dat Hij ons gegeven heeft om in herinneringbte brengen het bezoek van de Paus aan de Oecumenische Patriarch Dimitrios in 1979, toen de oprichting van de "Internationale Gemengde Commissie voor de Theologische Dialoog tussen de Katholieke Kerk en de Orthodoxe Kerk" werd aangekondigd, een verdere stap in de ondersteuning van de "dialoog van de liefde", de "dialoog van waarheid"; het bezoek van Patriarch Dimitrios aan Rome in 1987; onze ontmoeting bij het feest van de heilige Petrus en Paulus in 1995, toen we gebeden hebben in de St. Pieter, pijnlijk gescheiden gedurende de viering van de Eucharistische Liturgie, want het tot nu toe niet mogelijk is om te drinken uit dezelfde kelk van de Heer. Verder, meer recent, de ontmoeting in Assisi voor de "Dag van gebed voor de vrede in de wereld" en de Gemeenschappelijke Verklaring tot Bescherming van de Schepping, ondertekend in (10 juni) 2002.

De "Internationale Gemengde Commissie voor de Theologische Dialoog tussen de Katholieke Kerk en de Orthodoxe Kerk", begonnen met zoveel hoop, heeft de ontwikkelingen van de laatste jaren gemarkeerd. Het kan nog steeds een ideaal instrument zijn om de ecclesiologische en historische problemen te bestuderen, wat de basis is van onze moeilijkheden, en om mogelijke oplossingen te vinden. Het is onze plicht om in de aangegane verplichtingen het werk van deze Commissie te doen herleven. Onder erkenning van de wederzijdse initiatieven hiertoe door de Zetels van Rome en Constantinopel, keren we ons tot de Heer opdat Hij onze pogingen zal blijven geleiden en ons er van zal overtuigen hoe onontbeerlijk het is om voort te gaan met de "dialoog van waarheid".

Document

Naam: WE HEBBEN DE "DIALOOG VAN DE LIEFDE" VOORTGEZET
Gemeenschappelijke verklaring van Paus Johannes Paulus II en de Oecumenische Patriarch Bartholomeus I van Constantinopel
Soort: H. Paus Johannes Paulus II - Toespraak
Auteur: H. Paus Johannes Paulus II en Patriarch Bartholomeus I
Datum: 29 juni 2004
Copyrights: © 2004, Stg. InterKerk, Poeldijk
Bron: www.vatican.va (Engels-talige versie)
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test