• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

In de maand oktober belicht de Kerk vooral op deze zondag haar missionaire roeping. Door de Heilige Geest geleid, weet zij dat zij geroepen is om Jezus’ werk voort te zetten door het Evangelie van het Rijk Gods te verkondigen dat “gerechtigheid, vrede en vreugde is in de Heilige Geest” (Rom. 14, 17). Dit Koninkrijk is reeds in de wereld aanwezig als een kracht tot liefde, vrijheid, solidariteit, respect voor de waardigheid van iedere mens, en de kerkgemeenschap voelt zich in haar hart gestuwd door de noodzaak ervoor te werken opdat de heerschappij van Christus zich ten volle zou verwezenlijken.

Aan dit project werken a haar leden en geledingen samen, volgens de verschillende levensstaten en charisma’s. Op deze Werelddag voor de Missies wil ik de missionarissen, mannen en vrouwen – priesters, religieuzen, leken vrijwilligers – gedenken die hun leven wijden aan de verkondiging van het Evangelie in de wereld en daarbij moeilijkheden ondervinden, soms zelfs echte vervolging.

Ik denk onder meer aan P. Ruggero Ruvoletto, een priester van “fidei donum”, die onlangs in Brazilië gedood werd, en aan P. Michael Sinnot, religieus, die enkele dagen geleden op de Filipijnen gearresteerd werd. En hoe zouden we kunnen vergeten wat in de bisschoppensynode voor Afrika naar voor is gekomen in termen van uiterste opoffering en liefde voor Christus en Zijn Kerk? Ik dank de Pauselijke Missiewerken voor de kostbare dienst die zij leveren voor de animatie en opleiding voor de missies. Ik nodig bovendien alle Christenen uit tot een gebaar van materieel en spiritueel delen om de jonge Kerk in de armste landen te helpen.

Document

Naam: OPROEP TOT EDELMOEDIGHEID VAN DE CHRISTENEN VOOR AFRIKA
29e zondag door het jaar B
Soort: Paus Benedictus XVI - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 18 oktober 2009
Copyrights: © 2009, Libreria Editrice Vaticana
Vert.: Sorores Christi; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test